Aromaanyagok hozzáadása LEWA adagolórendszerek segítségével alkoholmentes sörök készítési folyamatában

Az italgyártók számára a legfontosabb az azonos íz és az egységes minőség biztosítása.

Ez különösen nehezen valósítható meg olyan, nagy gondosságot igénylő élelmiszertechnikai eljárásoknál, mint a sörfőzés. Ennek az a magyarázata, hogy az összetevőket, mint például az értékes aromaanyagokat, pontosan meghatározott időben és precíz arányban kell hozzáadni.

A LEWA ecodos szivattyúk sanitary/hygienic kivitelben magas fokú megbízhatóságuknak és az adagolási pontosságuknak köszönhetően kielégítik e higiéniai folyamat minden követelményét.

Megoldás

A sörgyártás terén az aromaanyagok hozzákeverésével kapcsolatban a LEWA a következő megoldást kínálja:

 • Az aromaanyagok hozzáadására LEWA ecodos adagolószivattyút használnak
 • Az aromaanyagokat egy keverőművel, tisztítógolyóval és két szintkapcsolóval felszerelt tartályba helyezik
 • Egy, a szivattyú szívóoldalán elhelyezett szűrő biztosítja a szivattyúszelepek kifogástalan működését
 • A szivattyú térfogatáramát egy elektromágneses átfolyásmérő és egy szabályozó áramkör folyamatosan a sör mennyiséghez igazítja
 • Teljesen PLC-vezérelt. A rendszer azonban „kézi” üzemmódban is működik. Ebben az esetben a térfogatáramot potenciométer szabályozza
 • A nyomó oldalon elhelyezett védőrelé a szendvicsmembrántól kezdve biztosítja a szivattyú túlnyomás elleni védelmét
 • A folyadékkal érintkező anyagok érdessége kivétel nélkül kisebb, mint Ra < 0,8 μm (316 L nemesacél)
Injection of flavoring agents, scheme

Háttérinformációk

Az élelmiszeriparban használatos aromaanyagokat lényegében három fajtára oszthatjuk fel:

<table class="table table-condesed"><thead><tr><th scope="col">Típus</th><th scope="col">Leírás</th></tr></thead><tbody><tr><td>Természetes aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyeket mikrobiológiai vagy enzimatikus eljárással, növényi vagy állati nyersanyagból nyernek. Használhatók kiindulási állapotukban, vagy emberi fogyasztás céljából további feldolgozásra kerülhetnek, de nem tartalmazhatnak természetazonos vagy mesterséges anyagokat.</td></tr><tr><td>Természetazonos aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyeket kémiai folyamatok során, szintézissel vagy izolálással állítanak elő. Ezek az anyagok kémiai és érzékszervi szempontból azonosak a fogyasztásra szánt termékekből származó természetes aromaanyagokkal. Ezek nem tartalmazhatnak semmilyen mesterséges aromát.</td></tr><tr><td>Mesterséges aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyek nem találhatók meg a fogyasztásra szánt természetes nyersanyagokban - függetlenül attól, hogy tovább feldolgozott nyersanyagokról van-e szó vagy sem. Azokat általában természetes formában kinyert vegyszerek frakcionált desztillálásával vagy további kémiai feldolgozás útján állítják elő. Eltérő vegyi összetételük ellenére érzékszervi tulajdonságai azonosak a természetes aromaanyagokéval.</td></tr></tbody></table></div>Az élelmiszeriparban használatos aromaanyagokat lényegében három fajtára oszthatjuk fel:

TípusLeírás
Természetes aromaanyagokOlyan aromaanyagok, amelyeket mikrobiológiai vagy enzimatikus eljárással, növényi vagy állati nyersanyagból nyernek. Használhatók kiindulási állapotukban, vagy emberi fogyasztás céljából további feldolgozásra kerülhetnek, de nem tartalmazhatnak természetazonos vagy mesterséges anyagokat.
Természetazonos aromaanyagokOlyan aromaanyagok, amelyeket kémiai folyamatok során, szintézissel vagy izolálással állítanak elő. Ezek az anyagok kémiai és érzékszervi szempontból azonosak a fogyasztásra szánt termékekből származó természetes aromaanyagokkal. Ezek nem tartalmazhatnak semmilyen mesterséges aromát.
Mesterséges aromaanyagokOlyan aromaanyagok, amelyek nem találhatók meg a fogyasztásra szánt természetes nyersanyagokban - függetlenül attól, hogy tovább feldolgozott nyersanyagokról van-e szó vagy sem. Azokat általában természetes formában kinyert vegyszerek frakcionált desztillálásával vagy további kémiai feldolgozás útján állítják elő. Eltérő vegyi összetételük ellenére érzékszervi tulajdonságai azonosak a természetes aromaanyagokéval.

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!