Élelmiszer- és italgyártó ipar
Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ
A sörgyártás terén az aromaanyagok hozzákeverésével kapcsolatban a LEWA a következő megoldást kínálja:
Az élelmiszeriparban használatos aromaanyagokat lényegében három fajtára oszthatjuk fel:
<table class="table table-condesed"><thead><tr><th scope="col">Típus</th><th scope="col">Leírás</th></tr></thead><tbody><tr><td>Természetes aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyeket mikrobiológiai vagy enzimatikus eljárással, növényi vagy állati nyersanyagból nyernek. Használhatók kiindulási állapotukban, vagy emberi fogyasztás céljából további feldolgozásra kerülhetnek, de nem tartalmazhatnak természetazonos vagy mesterséges anyagokat.</td></tr><tr><td>Természetazonos aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyeket kémiai folyamatok során, szintézissel vagy izolálással állítanak elő. Ezek az anyagok kémiai és érzékszervi szempontból azonosak a fogyasztásra szánt termékekből származó természetes aromaanyagokkal. Ezek nem tartalmazhatnak semmilyen mesterséges aromát.</td></tr><tr><td>Mesterséges aromaanyagok</td><td>Olyan aromaanyagok, amelyek nem találhatók meg a fogyasztásra szánt természetes nyersanyagokban - függetlenül attól, hogy tovább feldolgozott nyersanyagokról van-e szó vagy sem. Azokat általában természetes formában kinyert vegyszerek frakcionált desztillálásával vagy további kémiai feldolgozás útján állítják elő. Eltérő vegyi összetételük ellenére érzékszervi tulajdonságai azonosak a természetes aromaanyagokéval.</td></tr></tbody></table></div>Az élelmiszeriparban használatos aromaanyagokat lényegében három fajtára oszthatjuk fel:
Típus | Leírás |
---|---|
Természetes aromaanyagok | Olyan aromaanyagok, amelyeket mikrobiológiai vagy enzimatikus eljárással, növényi vagy állati nyersanyagból nyernek. Használhatók kiindulási állapotukban, vagy emberi fogyasztás céljából további feldolgozásra kerülhetnek, de nem tartalmazhatnak természetazonos vagy mesterséges anyagokat. |
Természetazonos aromaanyagok | Olyan aromaanyagok, amelyeket kémiai folyamatok során, szintézissel vagy izolálással állítanak elő. Ezek az anyagok kémiai és érzékszervi szempontból azonosak a fogyasztásra szánt termékekből származó természetes aromaanyagokkal. Ezek nem tartalmazhatnak semmilyen mesterséges aromát. |
Mesterséges aromaanyagok | Olyan aromaanyagok, amelyek nem találhatók meg a fogyasztásra szánt természetes nyersanyagokban - függetlenül attól, hogy tovább feldolgozott nyersanyagokról van-e szó vagy sem. Azokat általában természetes formában kinyert vegyszerek frakcionált desztillálásával vagy további kémiai feldolgozás útján állítják elő. Eltérő vegyi összetételük ellenére érzékszervi tulajdonságai azonosak a természetes aromaanyagokéval. |