Folyamatok az étkezési olajok gyártásában LEWA membrános adagoló szivattyúkkal

Az étkezési olajok globális igényeinek kielégítéséhez körülbelül 40 különböző berendezést használnak az étkezési olajok gyártásához.

Régiótól függően széles választékban használnak fel magvakat és terméseket. Ezeknek a magolajoknak az alapja szójabab, repcemag, napraforgómag, mogyoró, pálmamag és lenmag. A termésolajokat többek között olajbogyóból, pálmaolajból és avokádóból nyerik.

Az étkezési olajok termelése során a szivattyúk főleg az alacsony nyomású tartományban működnek; javasoljuk a LEWA ecodos szivattyúsorozatot ezekhez a folyamatokhoz.

Megoldás

A LEWA ecodos szivattyúk előnyei az ehető olajok finomításában:

  • Hermetikusan zárt membránszivattyúk
  • Maximális működési biztonság
  • Kedvező költség-haszon arány
  • Robusztus meghajtás, amelyet folyamatos működésre terveztek
  • Szabadalmazott 4 rétegű tiszta PTFE anyagú szendvicsmembrán
  • Működés sürgősségi helyzetben, még sérült membránnal is (jelzés)
  • Élelmiszer-kompatibilis nedvesített anyagok

A LEWA ecodos szivattyúk, az étkezési olajok gyártási rendszereiben kiemelkedő tulajdonságaik révén az egyéb szivattyúkat folyamatosan kiszorítják.

A LEWA egyike a higiéniailag kompatibilis szivattyúk és rendszerek gyártóinak, és ennek megfelelően tanúsított terméket kínál:

Alkalmazási területek

A LEWA membrános adagolószivattyúkat az étkezési háztartási olajok ipari előállításában használják, főleg a finomítási folyamatokban:

  • Gyantamentesítés során
  • A savtalanításnak is nevezett semlegesítés során

A szivattyúk foszforsavat, citromsavat vagy marószódát adagolnak feldolgozás közben.

Production of edible oil, process scheme

Háttérinformációk

Folyamat leírása

A magvakból és termésekből történő olajgyártást sajtolással vagy kivonással végzik.

A külső hőhatás alkalmazása nélkül, sajtolással kivonható olajokat hidegen sajtolt olajoknak nevezik. Ez az olaj nem finomítható. Ezek az olajok szűrést és töltést követően használatra készen állnak.

Mindamellett minél magasabb a hőmérséklet, annál magasabb az olajhozam. Emiatt hő alkalmazásával sajtolnak.

A 100 °C feletti hőmérséklet alkalmazását „melegen sajtolásnak” nevezik. Az ily módon kivont nyersolajat mindenképpen finomítani kell.

Ez a kifejezés fizikai és kémiai folyamatok kombinációját jelöli, amelyekkel a nem kívánatos és környezettel kapcsolatos összetevőket távolítják el a nyersolajból, például:

  • Foszfatidok
  • Szabad zsírsavak
  • Színezőanyagok
  • Illat- és ízanyagok
  • Viaszok
  • Nehézfémek
  • Növényvédőszerek

 

A klasszikus finomítás alapvetően a következő műveleti lépésekből áll:

  • Lecitinmentesítés
  • Gyantamentesítés
  • Savtalanítás vagy semlegesítés
  • Derítés
  • Szagtalanítás

Emellett a klasszikus kémiai finomítás mellett, a fizikai finomítás is jelentős. Műszakilag összetettebb, de mindössze két kombinált folyamatlépésből áll, a gyantamentesítésből és az előderítésből vagy savtalanításból.

Legnagyobb előnye a kisebb környezetkárosító hatás és a finomítási veszteség csökkentése. Hátránya, hogy jelentősen fejlettebb gyantamentesítésre van szükség, az olaj típusától függően.


Meghatározások:

Lecitinmentesítés
A gyantamentesítés különleges formája a lecitin kivonása.
A lecitinmentesítést kizárólag speciális fajtájú olajoknál alkalmazzák, pl. a szójaolajnál, ahol a célzott feldolgozás nyereséges.

Gyantamentesítés
Hidratálható foszfatidok kicsapatása víz és hő hozzáadásával. A maradék, nem hidratálható foszfatidokat savak hozzáadásával oldják fel. A foszforsavat és az ecetsavat részesítik előnyben mint adalékanyagot. A körülbelül 90 °C-ra történő hevítéssel a fehérjéből és szénhidrátból álló vegyület, amely az olajat elhomályosítaná, lebomlik. A gyantátlanítás ülepítéssel vagy szeparálással fejeződik be.

Savtalanítás
Marószóda hozzáadásával eltávolítják a zsírsavakat, amelyek negatívan befolyásolják az ízt és az eltarthatóságot. A keletkező szappant leszívják, vagy centrifugákban távolítják el.

Derítés
Ebben a lépésben a színezőanyagot távolítják el, a hidroperoxidokkal és nehézfémekkel együtt.

Szagtalanítás (párologtatás)
A teljes folyamatban itt lép fel a legmagasabb hőmérséklet. Körülbelül 240 °C-on a kellemetlen szagok és ízek eltávoznak. Az illékony komponensek (többek között hexánnyomok) és növényvédőszerek szintén eltávoznak.

Kapcsolattartó személy

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!