Gáztisztítás kén adagolásával LEWA ecoflow tömített dugattyús és membrános adagolószivattyúk segítségével

Az ipari égetési eljárások során veszélytelen és különböző veszélyes anyagokat is tartalmazó füstgáz keletkezik. A környezeti hatás elkerülése érdekében sok államban a füstgáz szennyező komponenseire határértékeket vezettek be. Ilyen szennyezőanyagok gyakran az aeroszolok, a hidrogén-klorid, kén-dioxid és a szén-monoxid. Ezért szükség van a füstgáz megtisztítására.

A füstgáz számos tisztítási eljárását elektromos szűréssel valósítják meg. A használt elektrosztatikus ülepítőberendezés gyűjtési hatékonyságának növeléséhez kén-trioxid adagolható. A LEWA ecoflow tömített dugattyús vagy membrános kivitelű szivattyúi teljesen fűtött szivattyúfejjel optimális megoldást jelentenek ezen kénadagolási alkalmazásokhoz.

Megoldások

A gáz tisztítási eljárása során a kén adagolásához a LEWA ecoflow tömített dugattyús vagy membrános kivitelű szivattyúi jelentik a megfelelő megoldást:

  • LEWA ecoflow teljesen fűtött változatban (tömített dugattyús vagy membrános kivitelű szivattyú)
  • Hermetikusan zárt és biztonságos szivattyúfej technológia veszélyes anyagokhoz
  • Különleges szivattyúfej-kialakítás teljes fűtőköpennyel: K511Z (dugattyús) vagy M911Z (membrános)
  • A szelepek és a dugattyútömítések gőzzel is fűthetők.
  • A folyékony kén (olvadáspont: 115 °C) kikeményedése megbízhatóan megakadályozható a szivattyúfej minden részén.
  • Az intenzív fűtés és a szivattyú minőségi alapanyagi nagy folyamatbiztonságot garantálnak.
Flue gas cleaning with LEWA ecoflow pumps

Háttérinformációk

Füstgáz tisztítása

Füstgáz számos égetési eljárás során keletkezik, ezek tartalmazhatnak különböző porrészecskéket, olajgőzt és savgőzt, szénmonoxidot és más mérgező anyagokat. A környezetkárosító hatás csökkentése érdekében a keletkező füstgázt meg kell tisztítani.

A füstgáztisztítás egyik módja az elektromos szűrés. Ennek során a hamu- és porrészecskéket elektromos mezőben ionizálják. Az elektromosan töltött részecskék a gyűjtőelektródához vándorolnak, ahol töltésük kisül. Ekkor az elektródához tapadnak porréteg formájában. Az elektródát rendszeresen tisztítani kell.

Az elektrosztatikus ülepítőberendezés hatékonyságának növelése érdekében a füstgázhoz kén-trioxid (SO3) adható. Ehhez a ként először megolvasztják és folyékony formában kénégetőbe vezetik, ahol létrejön a kén-trioxid-levegő keverék. Ezt a keveréket adják a füstgázhoz. A SO3 reakcióba lép a lebegő hamuval, így megváltozik a füstgáz elektromos ellenállása.

A füstgáz kondicionálásával jelentős mértékben nő az elektrosztatikus ülepítőberendezés hatékonysága, hatása kb. megegyezik a szűrő térfogatának megduplázásáéval.

LEWA szivattyúkkal a törvényben előírt kibocsátási határértékek elérhetők, és a környezetszennyezés csökkenthető. Progresszív és kidolgozott technológiánk hatékony megoldást jelent az ilyen alkalmazásokhoz.

Kapcsolattartó személy

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!