Gyógyszeripari termelés LEWA adagolórendszerekkel

A gyógyszeripar nagyon szigorú követelményeket támaszt gyártási folyamataival kapcsolatban. Az adagolószivattyúknak és adagolórendszereknek meg kell felelniük ezeknek a követelményeknek. A LEWA adagolórendszerek támogatják folyamatos és biztonságos gyártási technológiák működtetését.

Megoldás

Az ecodos és ecoflow szivattyúsorozatok egészségügyi vagy higiéniai kivitelben, illetve a LEWA által kifejlesztett LEWA intellidrive mechatronikai meghajtóegység olyan termékopciókat kínál, amelyek korlátozás nélkül megfelelnek a gyógyszeripar szigorú követelményeinek:

 • Nagy adagolási pontosság
 • Precíz reprodukálhatóság folyamatos technológiákhoz
 • Széles adagolási tartomány
 • Igen sokféle folyadékhoz megfelelő
 • Hermetikusan zárt technológiai kamra a termék és a környezet védelme érdekében
 • Rövid termék holtidők és kímélő szállítás
 • Opciótól függően: CIP és SIP tisztíthatóság
 • Higiéniai és gyógyszeripari kivitelek
 • FDA-nak megfelelő anyagok
 • 3.1-es anyag tanúsítvány
 • QHD tanúsítvány
 • Megfelel a tiszta szoba követelményeknek

A LEWA adagolórendszerek elsősorban gyors, nagy pontosságú áramlás szabályozásuknak köszönhetően emelkednek ki.

A folyamatvezérlésben tárolt szivattyújellemzőknek nem csak a szivattyúk és áramlásmérők kölcsönös felügyelete az eredménye, hanem a működőképesség ellenőrzése is. Ez nagy működési megbízhatóságot és adagolási pontosságot biztosít.

További előnye, hogy a teljes termelési folyamat kihagyás nélkül naplózható a gyógyszeripari előírásoknak megfelelően. A LEWA nagyfokú gyakorlati tapasztalattal szolgál a megfelelő áramlásmérő és egyéb komponensek kiválasztásában: Minden egyes komponens megfelel egymásnak, így biztosítva az adagolórendszer tökéletes működését.

Háttérinformációk

Folyamat leírása

A gyógyszeripari folyamatokban folyadékokat kell hozzáadni valamilyen anyagkeverékhez. Ez azt jelenti, hogy a rendszernek először elő kell készítenie a szállítandó anyagot (pl. keverés, sók olvasztása, hőmérséklet-szabályozás, diszpergálás, stb.). Szükség van egyedileg tervezett megoldásra a rendszer működőképességéhez és az egyes komponensek teljes rendszerhez való illesztéséhez.

A folyadék tényleges szállítását ezt követően meghatározott technológiai feltételek mellett kell elvégezni, pl. nyomás és hőmérséklet meghatározásával, nagy hangsúlyt fektetve a folyamatvezérlésre, és így a teljes rendszermegoldásra.

A stabil technológiához koordinált és egyedileg programozott műszerezettségre, vezérlési technológiára és egy vezérlőrendszerre van szükség. Tárolható receptek alkalmazásával ebben a rendszervezérlésben a folyamatok megbízhatóan és maximális megismételhetőséggel mennek végbe. A folyamat előrehaladásának és eredményeinek naplózása elengedhetetlen a megbízható működéshez a cGMP követelményeinek teljesítése érdekében.

A különböző felhasználói szintek csak a jóváhagyott felhasználók számára érhetők el. A rendszernek kell, hogy legyen valamilyen elrendezési terve, hogy ezeket minősíteni és hitelesíteni lehessen. Így a CFR 21 11. része szerinti irányelvek teljesülnek.

A rendszerrel előállított terméknek meg kell felelnie a gyógyszeripari irányelvek által meghatározott minőségnek, és szükséges, hogy a megfelelőséget bármikor tanúsítani lehessen.

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecoflow sanitary food pump

Az ecoflow® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához.

LEWA ecoflow tömített dugattyús adagolószivattyú

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

A LEWA ecoflow® tömített dugattyús adagolószivattyú nagy teljesítményű és gazdaságos adagolószivattyú egyszerű szivattyúzási és adagolási feladatokhoz.

LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecodos food pump

Az ecodos® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához a kisnyomású tartományban.

LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

A szervomotoros vezérlésű membrános adagolószivattyúk adagolóberendezésekben és -rendszerekben használhatók folyadékok precíz adagolásához és keveréséhez.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump FC

A LEWA mikroadagoló szivattyúkat a legkisebb térfogatáramok és a precíz adagolás teszi a legjobb választássá laboratóriumi felhasználáshoz.

HMD Kontro

HMD Kontro centrifugal pump

HMD Kontro tömítés nélküli mágnessel hajtott szivattyúk. A HMD Kontro tömítés nélküli, állandó mágnessel hajtott centrifugális szivattyúk kivételes előnyöket kínálnak a mérgező, agresszív, gyúlékony, veszélyes és drága folyadékok kezeléséhez.

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Wernert vízszintes & függőleges műanyag szivattyúk Wernert nagy teljesítményű műanyag centrifugál szivattyúk korrozív, agresszív, mérgező és abrazív folyadékokhoz. Agresszív, abrazív, mérgező vagy abrazív folyadékok – a Wernert nem fémes anyagokból kínál megfelelő centrifugális szivattyúkat, pl. UHMW-PE, PVDF vagy PTFE.

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!