Metanol befecskendezés az olaj- és gáziparban LEWA előszerelt egységekkel és csomagokkal

A metanolt főleg szárításra és jégtelenítésre használják az olaj-és gáziparban.

A metanol befecskendezése történhet szakaszosan vagy folyamatosan. Megakadályozza a hidrátok kialakulását, különösen nyílt tengeri forrásoknál,és lecsökkenti a víztartalom fagypontját az olaj és gáz továbbítása közben.

A LEWA szivattyúk és rendszerek nagyfokú biztonsága és csökkent energiaköltségei azt jelentik, hogy rövid idő alatt megtérül az áruk.

Megoldás

LEWA csomagok előnyei a metanol befecskendezésben:

 • Megbízható és szivárgásmentes 1200 bar nyomásig
 • A rugóterhelésű membrán visszatérítő M900 szivattyúfej nagyon jó szívóképességű
 • A membránok hosszú élettartamúak (bizonyítottan legalább 10 000 óra)
 • Megbízható, gyors membrán ellenőrző rendszer a maximális technológiai megbízhatósághoz szélsőséges nyomási tartományokban
 • Egyszerű és gyors membráncsere
 • A szivattyúfej összes mozgó alkatrészét olajfürdő védi
 • A különleges LEWA kialakítás könnyedén úrrá lesz a magas szívónyomáson, és lezár nagy ürítési nyomásnál
 • Különlegesen alacsony karbantartási igények és megbízható felügyelet, ennek következtében:

  1. Alkalmas emberi és ember nélküli működtetésre
  2. Folyamatos,illetve szakaszos működésre tervezték, alacsony/közepes és magas nyomású befecskendezési alkalmazásokra

 • Szendvicsmembrán alkalmazásával elkerülhető a költséges termelés leállás: A szivattyúnak nem kell azonnal leállnia; a működés folytatható addig, amíg a karbantartási csapat a helyszínre ér vagy a javítási folyamat beilleszthető a munkafolyamatba

Egyéb előnyök

 • Kompakt, moduláris kialakítás, amely lehetővé teszi a rendelkezésre álló helyen való telepítést (pl. FPSO)
 • Térfogatáram óránként több száz (folyamatos befecskendezés) és több ezer liter (szakaszos adagolás) között lehetséges
 • A precíz fáziseltolású többszörös szivattyúk lehetővé teszik az alacsony lüktetésű és egyenletes adagolást pulzációcsökkentő használata nélkül is
 • Nincs szükség külön kenőolajos szivattyúkra vezérlő és ellenőrző rendszerrel, mivel a forgattyúház merülő kenésű

Háttérinformációk

A metanol a finomítási folyamatok mellékterméke.

A metanol tulajdonságai:

A metanol erősen gyúlékony és fényes lánggal ég. Napfényben alig látható, ami rendkívül veszélyessé teszi. Gyúlékony gáz/levegő elegyek jöhetnek létre és fennáll az elektrosztatikus égés lehetősége (már akár 25%-os koncentrációnál). Bomlási termékei a szén-dioxid, szén-monoxid és formaldehid.

A metanol maga nem mérgező, de az enzimek, amelyek az emberi testben megkötik, formaldehidet és hangyasavat hoznak létre. Ezek a termékek erősen reagálóképesek (formaldehid) vagy erősen savasak (hangyasav). Reakcióideje a szervezetben 15 óra vagy több, vagyis a mérgezés tényleges oka gyakran már nem határozható meg. Ezért a metanolt különös óvatossággal kell kezelni, és olyan szivárgásmentesen kell feldolgozni, amennyire csak lehet.

LDHI használata:

Ritka esetekben metanol helyettesítőt használnak, úgynevezett LDHI-t (alacsony dózisú hidrátgátló). Ez az eset áll fenn olyankor, amikor a későbbi finomítási folyamat nem tolerálja a metanolt, mivel az utolsó vizes előkészítő lépés biológiai módon zajlik. Az olajmaradékok eltávolításához használt mikrobákat a metanol elpusztítja. Mivel az LDHI-k drágábbak a metanolnál, ezért csak akkor használják őket, ha elő van írva.

Használat közben figyelembe kell venni, hogy az LDHI befecskendezési mennyiségek jelentősen alacsonyabbak, rendszerint csak a metanol 1/10 vagy 1/20 része. Továbbá nagy nyomásnál (>350 bar) kristályosodhatnak, és nagyon koptató hatásúakká válnak, ezért például volfrámkarbid szelepek használatát igényelhetik.

Termékek

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

A LEWA ecosmart® membrános adagolószivattyú olcsó megoldást jelent különböző alkalmazásokhoz, könnyen és kényelmesen megrendelhető online áruházunkból.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

LEWA dugattyús szivattyú

LEWA Plungerpump

A LEWA a szivattyúk szakértője: A tengeri vagy szárazföldi alkalmazás követelményeinek leginkább megfelelő dugattyús szivattyú ügyében lépjen velünk kapcsolatba!

Vegyi befecskendező csomagok

Chemical Injection Package

A vegyi befecskendező csomagok vegyi anyagok befecskendezésére szolgálnak. Csomagjainkat – beleértve a tartályt, a csővezetéket és a kiegészítőket is – az ügyfél specifikációjának megfelelően állítjuk össze.

LEWA előszerelt szivattyúegységek

LEWA Pumpskid

Használatra kész, egyedi kialakítású előszerelt szivattyúegységek kis helyigényű kialakítással az olaj- és gázipar számára. Kérje tanácsunkat!

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!