Élelmiszer- és italgyártó ipar
Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ
A szűrési segédanyagok adagolásához a LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai szivattyút alkalmazzák, amely tökéletesen alkalmas szuszpenziókkal történő működésre:
Hogyan adagolják a szűrési segédanyagokat az italgyártásban?
A palackozás előtt a sör, bor és gyümölcslevek szűrésre szorulnak, ami azt jelenti, hogy a nem kívánatos szilárd anyagokat le kell választani a folyadékból. A sikeres szűréshez szűrési segédanyag szükséges. Ennek egyik példája a kovaföld, amely kiszűri a nagy molekulatömegű élesztő- és fehérjerészecskéket.
A szűrési folyamat a szűrőlemezek előzetes bevonásával kezdődik. Az egyenletesen elterített kovaföld szuszpenziót vízáramba, vagy közvetlenül a termékbe adagolják. Ettől fogva a kovaföldet állandó mértékben kell adagolni, hogy a szűrőpogácsa porózus maradjon. A hozzáadott szűrési segédanyagok miatt a szűrőpogácsa, és ezzel a szűrés mélysége folyamatosan nő. Elegendő kovaföld adagolásával a szűrő élettartama optimalizálható.