Folyadék technológiai kromatográfia LEWA rendszerekkel

Az anyagok kromatográfiás és más vegyipari műveletekkel történő feltisztítása (downstream processing) elengedhetetlen a finomvegyszerek és a gyógyszeripari nyersanyagok előállításához.

Legyen szó adagoló membránszivattyúkról, adagolóállomásokról vagy gradiens keverőről – a LEWA mindig az Ön igényeihez igazítja a termékeit. Rendszereink kiemelkednek nagy mértékben reprodukálható adagolási pontosságukkal, széles beállítási tartományukkal, valamint az ezekből következő kiváló termékminőséggel, amely mércét állított fel az ipari gyártásban.

Megoldás

A LEWA adagoló membránszivattyúkat és teljes adagolórendszereket kínál a downstream processing feladatokhoz – például gradiens keverőket gradiens kialakításához, illetve ügyfélspecifikus belső pufferhígító berendezéseket és adagolóállomásokat.

Ezek a következő előnyökkel járnak:

 • Precíz átáramlási mennyiségek (fokozatosan vagy lineárisan, 1–99%)
 • Tökéletesen reprodukálható adagolási pontosság (0,5%)
 • Hermetikusan tömített berendezés koncepció a downstream processingben
 • Nagyon nagy mértékben reprodukálható beállítási tartomány a szivattyúnál/berendezésnél
 • Magas rendelkezésre állás, megbízhatóság és folyamatbiztonság
 • A downstream processing nagyfokú precizitása miatti validálhatóság
 • Belsőleg tisztítható és átgőzölhető (CIP/SIP), opcionálisan légteleníthető
 • Higiénikus szivattyúk elérhetők (a folyadékkal érintkező részek elektropolírozottak, ASME-BPE tanúsítvánnyal ellátva)
 • Tisztaterekben felállítható kivitelek is rendelkezésre állnak
 • Teljes, a folyamat szempontjából fontos valamennyi modult tartalmazó sínes kialakítás is lehetséges kromatográfiás berendezésekhez való integrációhoz
 • Átfogó dokumentáció a minősítéshez és a validáláshoz
 • IQ/OQ/PQ támogatás
 • Robbanásvédett (Ex) kivitel ügyféligény esetén

Alkalmazási területek

Alkalmazási példák: A downstream processing alkalmazásokban a LEWA adagolószivattyúkat, adagolórendszereket és gradiens keverőket többek között az alábbi területeken használják:

Alacsony és közepes nyomású kromatográfia, például

    •    előkészítő folyadékoszlop-kromatográfia
    •    normál és fordított fázisú kromatográfia
    •    ioncserélő kromatográfia
    •    affinitás-kromatográfia stb.
    •    Downstream processing oltóanyagok, újszerű terápiás proteinek, monoklonális antitestek, hormonok és vérplazma-termékek tisztítására

Nagynyomású kromatográfia

    •    Nagynyomású folyadékkromatográfia (HPLC)
    •    Előkészítő ellenáramlásos kromatográfia szuperkritikus CO2-vel SFC (supercritical fluid chromatography) használatával

Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy közösen megoldást találjunk downstream processing folyamatainak igényeire.

Háttérinformációk

A folyadékok kromatográfiája a feltisztítás legfontosabb lépése, amely a fizikai downstream processing eljárások széles skáláját kínálja a komplex anyagkeverékek szétválasztására. 
A szétválasztandó komponensek két fázisra oszthatók: 
Az egyik az álló fázis egy oszlopban, a másik pedig a mobil fázis, amely az álló összetevőn (itt: folyadékon) átfolyik.

Hogyan működik a kromatográfia?

Különböző komponensek keveréke lép be a folyadék vagy gáz kromatográfiás folyamatába. A különböző szeparáló és kromatográfiás oldatokat különböző sebességgel szivattyúzzák át a rendszeren. Az anyagkeverék szétválasztása a rendszer állandó és mobil fázisának különböző erőhatása közötti interakció révén történik. Minél kisebb egy molekula affinitása az állandó fázishoz, annál rövidebb az idő a kromatográfiás oszlopban, és fordítva.

Miért olyan különleges és fontos a kromatográfia?

A vegyipari és biotechnológiai iparágban szükség van arra, hogy egy terméket kiválasszanak egy komplex elegyből és megszabaduljanak a szennyeződéstől. Ez egy fontos a lépés a teljes feldolgozási láncban (downstreaming/tisztítás), hogy a terméket a szükséges tisztaságban tudják előállítani.

Jelenleg széles választékban állnak rendelkezésre olyan módszerek, amelyekkel az ipar képes ezen célok elérésére. A kromatográfia számos okból a szétválasztás nagyon különleges és szelektív módja, amelyet évtizedek óta elsősorban a gyártás területén használnak.

Először is a komplex keverékeket nagy pontossággal lehet szétválasztani; még a nagyon összetett molekulákat is, mint amilyenek a fehérjék, finoman el lehet választani a kromatográfiával. Alapvetően minden oldható vagy illékony anyagot meg lehet tisztítani, amennyiben a helyes abszorbens anyagokat és szállító folyadékot/mobil fázist használják kiválasztott és ellenőrzött technológiai paraméterekkel (hőmérséklet, pH érték, áramlási sebesség, vezetőképesség, stb.).

A kromatográfiás technológiák tökéletesek az érzékeny termékek szétválasztására vagy tisztítására, amelyre különösen a gyógyszeriparban van szükség.

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecoflow sanitary food pump

Az ecoflow® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához.

LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecodos food pump

Az ecodos® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához a kisnyomású tartományban.

LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

A szervomotoros vezérlésű membrános adagolószivattyúk adagolóberendezésekben és -rendszerekben használhatók folyadékok precíz adagolásához és keveréséhez.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump FC

A LEWA mikroadagoló szivattyúkat a legkisebb térfogatáramok és a precíz adagolás teszi a legjobb választássá laboratóriumi felhasználáshoz.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

Pomac forgódugattyús szivattyú

Pomac rotary lobe pump PLP

Rugalmas szivattyú higiéniai szabványú alkalmazásokhoz akár egészen steril alkalmazásokig, híg folyadékokhoz, viszkózus és/vagy nyírásérzékeny anyagokhoz. Higiéniai forgódugattyús szivattyú (forgó pozitív kiszorítású szivattyú).

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!