Üzemi víz megtisztítása az olajkitermelésben LEWA csomagokkal

Az olaj- és gázkitermelés fúrási eljárásai során üzemi víz keletkezik melléktermékként. Ez maradék olajat, számos nehézfémet, biológiai és vegyi anyag maradékot tartalmaz.

A LEWA ügyfél- és alkalmazásspecifikus megoldásokat kínál az összes anyag vízből történő kiszűréséhez. A LEWA üzemi víz kezelő csomagjai hermetikusan zártak, számos lehetőséget kínálnak a pontos felügyelethez és szabályozáshoz. A víz a tisztítás után visszavezethető a tengerbe.

Megoldások

A LEWA üzemi víz kezelő csomagok előnyei:

  • A rendszer hermetikusan zárt és szivárgásmentes.
  • A rendszerrel kis térfogatáram (~ 1 l/h) is megvalósítható.
  • Korróziónak ellenálló anyagokból készül (pl. 6Mo, super duplex), így a rendszer biocidokhoz is alkalmas.
  • A pneumatikus vagy elektromos lökethossz-beállítás arányos áramlásvezérlést tesz lehetővé.
  • A membrános szivattyúk beépített (helyi vagy távoli) membránfelügyeleti rendszerrel rendelkeznek, amely megakadályozza a váratlan leállást és az ezzel járó karbantartási költségeket.
  • A csatlakoztatás után azonnal használható csomagok csökkentik az üzembe helyezési időt.

Háttérinformációk

Mi az üzemi víz és hogyan keletkezik?

Az üzemi víz az olajkitermelés mellékterméke. Általában a kőolajtelepek közvetlen közelében lévő, föld alatti vízrétegekből származik. Különösen a régi fúrólyukaknál kell vizet vagy vízpermetet bejuttatni, hogy az olajat ki lehessen szivattyúzni.

Ez a víz a kitermelt olajba is bekerül. Az olaj megtisztítása után az üzemi víz visszamarad. Minél régebben van használatban a fúrólyuk, annál nagyobb az üzemi víz aránya a kitermelt kőolajban. Az üzemi víz mérgező és káros anyagokat tartalmaz, amely nem vezethető vissza a természetes vízkörbe.

Az üzemi víz kezelő csomagokkal a vizet megtisztítják a maradék olajtól, gázoktól, homoktól, nehézfémektől és biológiai és vegyi anyagoktól.

A nemzetközi és regionális korlátozásoknak megfelelően a víznek szigorú tisztasági követelményeknek kell megfelelnie. Az IMO (International Maritime Organization) határértékeket jelölt meg az üzemi vízben elfogadható maradék olajtartalomra vonatkozóan. Az érték 15 ppm, néhány érzékeny tengeri területen akár 5 ppm.

Kapcsolattartó személy

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!