Zselatingyártás és zselatintermékek előállítása LEWA multiplex szivattyúkkal és rendszerekkel

A zselatingyártás és zselatintermékek előállítása során LEWA szivattyúkat és rendszereket használnak a különböző technológiai lépésekben.

A szárítási eljárásban (zselé állagból a szilárd halmazállapotba) és az ezt követő recept szerinti adagolás, valamint a zselatin késztermékekhez (cukorkák, fondant, joghurt stb. gyártása) történő hozzáadása során is nagy precizitású és aszeptikus adagolásra van szükség.

Megoldások

A LEWA egy sor, a zselatin előállítási folyamatának különböző lépéseiben alkalmazható megoldást kínál:

 • A LEWA multiplex szivattyúkat és komplett rendszereket is kínál a teljes zselatingyártási eljárás higiénikus alternatívájaként.
 • A recept minden alkotóelemének adagolási eljárásához egy adagoló gépegységet használnak (amely legalább egy adagolószivattyúból és egy statikus keverőből áll).
 • A LEWA multiplex technológiai szivattyúi higiénikus szivattyúfejjel a zselatin aszeptikus módon, hűtőbe történő adagolásának elfogadott módját jelentik (utólagos aprítással és szárítással).
 • A LEWA multiplex szivattyúk a legnagyobb pontossággal adagolnak, akár 20 és 50 bar közötti nyomástartományokban is, amely a szárítási eljárás során előfordul.
 • Már a projektfázisban a csővezetékekre vonatkozó számításokat végzünk a szívóoldali feltételek optimalizálásához.
 • A nedves részek tesztelése és dokumentálása az FDA és az USP Class VI szerint történik
 • Az EN 10204 3.1 szerinti anyagtanúsítványok
 • Gépi polírozású (1.4571: RA < 0,8 µm) vagy elektromos polírozású (1.4435: RA < 0,5 µm) felületek
 • Egyszerű tisztítás az elfogadott ipari szabványok szerint (EHEDG, QHD, FDA és USP Class VI).
 • A szivattyúk akár 150 °C-ig sterilizálhatók forró vízzel és gőzzel.
Gelatine prodction LEWA ecoflow multiplex pump

Háttérinformációk

Hogyan készül a zselatin?

Megkülönböztetjük a csont zselatint, amelyet szarvasmarha és ló hosszú csontjaiból vonnak ki, valamint a kötőszöveti zselatint, amelyet tímárüzemi hulladékokból, szalonnabőrből és szarvasmarha, valamint lovak fejéből vonnak ki.

A csontokat megtisztítják, felaprítják és áztatják. A csontszövetből a trikalcium-foszfátot higított sósavval vonják ki. Ezután vízzel hígítják és mésztejjel kezelik (meszezés). A következő lépés a sav semlegesítése és további mosás.

A zselatin kivonása a kimosott csont kollagénjéből több lépésben történik, ezután leválasztókban előtisztítják, majd szűrik.

A szűrés az adagolószivattyúk egy tipikus alkalmazási területe: a hordalékszűrőhöz kovaföldet vagy perlitpépet adagolnak. A térfogatáram 360 l/h alatt, a nyomás 8 bar alatt van.

A leválasztás során vizes zselatinoldat keletkezik, melynek koncentrációja kb. 6%. A zselatin koncentrációját egy vagy több lépésből álló vákuumos párologtatóoszlopban kb. 30%-ra növelik. A viszkozitás akár 1500 mPa∙s értékre nő. Ezt az oldatot szárítási eljáráshoz adagolják.

Ez a multiplex szivattyúk fő alkalmazási területe. Ezen szivattyúk feladata a zselatin kórokozómentes szivattyúzása a hűtőbe, majd az illatosítás és szárítás. A zselé állagból a szilárd halmazállapotba kerülés során a nyomás 20-ról 50 barra emelkedik.

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecoflow sanitary food pump

Az ecoflow® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához.

LEWA ecoflow tömített dugattyús adagolószivattyú

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

A LEWA ecoflow® tömített dugattyús adagolószivattyú nagy teljesítményű és gazdaságos adagolószivattyú egyszerű szivattyúzási és adagolási feladatokhoz.

LEWA ecodos mechanikus membrános adagolószivattyú

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

A LEWA ecodos® mechanikus membrános adagolószivattyú a kisnyomású tartományban történő szivattyúzási és adagolási feladatokhoz megfelelő.

LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecodos food pump

Az ecodos® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához a kisnyomású tartományban.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

Pomac forgódugattyús szivattyú

Pomac rotary lobe pump PLP

Rugalmas szivattyú higiéniai szabványú alkalmazásokhoz akár egészen steril alkalmazásokig, híg folyadékokhoz, viszkózus és/vagy nyírásérzékeny anyagokhoz. Higiéniai forgódugattyús szivattyú (forgó pozitív kiszorítású szivattyú).

Pomac centrifugális szivattyú

Pomac centrifugal pump

Az alacsony viszkozitású anyagokhoz készült, rozsdamentes acél Pomac centrifugális szivattyúk optimális hidraulikus jellemzőkkel, egyedülálló moduláris kialakítással és különféle tengelytömítési opcióval rendelkeznek. Technológia: Higiéniai rozsdamentes acél centrifugális szivattyú

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!