Szivattyúk és berendezések az élelmiszer- és italgyártás számára

A LEWA az élelmiszeripari gyártók és italgyártók, valamint az üzemek építői számára szivattyúkat és homogenizáló, diszpergáló rendszereket, illetve más technológiai berendezéseket szállít.

Önnel együtt dolgozva tervezzük meg a feldolgozáshoz kapcsolódó összes fontos lépést, úgymint a továbbítást, adagolást, keverést, hűtést és fűtést, hogy Ön a nyersterméket költséghatékony folyamat során dolgozhassa fel.

Élelmiszeripar és italgyártás
Precíz rendszermegoldások higiénikus technológiákhoz a LEWA-tól

A folyamat integritása, a recept megfelelősége és a termékbiztonság az élelmiszertechnológia alapvető követelménye. A higiéniai szempontok és a tisztíthatóság központi szerepet játszanak: A folyamatnak zártnak kell maradnia és a termelés minden egyes fázisában lehetetlenné kell tenni a folyamatban szereplő anyagok szennyeződését.

A LEWA precíz rendszermegoldásokat szállít az élelmiszeriparban és italgyártásban megkívánt formában például a homogenizálási, keverési és töltési technológiákhoz.

LEWA metering system for the food and beverages industry

LEWA szivattyúk és rendszerek alkalmazási területei az élelmiszeriparban

Termékeink alkalmasak továbbításra, adagolásra, feldolgozáshoz és homogenizáláshoz.

Termék alkalmazásokTipikus feladatokPéldák ipari alágazatokra
Termékeink és megoldásaink alkalmazási területei az élelmiszeriparban és az italgyártásbanAlacsony viszkozitású és viszkózus
anyagok továbbítása
 • Kolbász és húsipari termékek feldolgozási folyamatai
 • Tészták és sütőipari termékek
 • Ásványvíz
Adalékanyagok, például aromák, savak, vitaminok, ételszínezékek precíz, arányos, szabályozott adagolása
 • Extruderek és üstök táplálása a cukrászati iparban (zselatin feldolgozás, karamellek, gabonafélék)
 • Aromák, vitaminok ásványvizekhez és üdítőitalokhoz
 • Savak és bázisok az olaj- és zsírfeldolgozásban
Keverés/oszlatás/homogenizálás
 • Tej és tejtermékek, margarin
Töltés
 • Precíziós töltés tartályokba, pl. kenhető élelmiszerek
Hőkezelés
 • Csokoládé, zselatin
Permetezés szárításhoz és élelmiszer elkészítése közepes és magas nyomás alatt
 • Porított tej bébiételekhez
 • Fűszerek, szószok, sütőipari termékek
 • Zsír összetevők
Kezelés SO2-vel, O2-vel és tartósítószerekkel
 • Üdítőitalok, habzóbor, bor, röviditalok
 • Érzékeny élelmiszerek kezelése
Kivonás, pl. CO2
 • Koffein kivonása például kávéból
Bevonatok
 • Cukrászati ipar

A szivattyúinkat és rendszereinket használó ügyfelek igen sokféle anyagot továbbítanak, adagolnak és dolgoznak fel az élelmiszerek és italok gyártása során.

AnyagPéldák végtermékekre
Tipikus anyagok, amelyeket továbbítunk,
adagolunk és feldolgozunk
Zselatin, csokoládé
 • Édesipari termékek, pillecukrok, gumimacik
Cukor, glükóz keverékek
 • Cukorka, gyümölcszselé
Viaszok, nedvesítő anyagok
 • Gyümölcszselé
Olajok
 • Mogyoró
Növényi olajok, ecetek, (olaj emulziók vízben)
 • Majonéz
Enzimek
 • Ételek és italok
Joghurtok, krémek
 • Salátasajt

Szivattyúk az élelmiszeripar és italgyártás számára

Sajnos a szennyezett élelmiszer okozta betegségek és allergiás reakciók nem ritkák. Ezért az élelmiszerbiztonság, a receptek állandósága és a folyamatintegritás kiemelt elsőbbséget élvez a LEWA berendezéseinél. Termékeinkkel az élelmiszert homogenizálhatja és a végfelhasználó számára eredményként a legjobb minőséget garantálhatja.

Hermetikus tömítéseik révén termékeink és rendszereink megakadályozzák a keresztszennyeződést és a kopás miatti szennyeződéseket. Nagy segítséget jelent optimális tisztíthatóságuk is.

Ezt az országos és nemzetközi irányelvek és szabványok szerinti higiéniailag megfelelő kialakítás biztosítja. A tökéletes kialakítású szivattyúk és a technológiailag biztonságos homogenizáló rendszerek garantálják a végtermék receptállandóságát és megbízható minőségét – amely akár hosszú időtartamon keresztül is megismételhető és gazdaságos.

Műszaki bizottságokban dolgozunk együtt végfelhasználóinkkal és az irányelvek létrehozásában és frissítésében résztvevő hivatalos ügynökségekkel. Ez teszi lehetővé, hogy tevékenységünkkel ügyfeleink aktuális igényeire összpontosítsunk, biztosítva ezzel, hogy ismereteink mindig naprakészek legyenek.

LEWA system for homogenization of food

Előnyök áttekintése

Csúcsminőségű szivattyúk, berendezések és rendszerek

Teljes rendszerekbe vagy egységekbe épített csúcsminőségű szivattyúkat szállítunk a speciális alkalmazásokhoz. Mint mindig, természetesen most is a kipróbált LEWA minőségben.

Egyszerű tisztítás

Az élelmiszer- és gyógyszeripar számára különösen fontos, hogy rendszereink gyorsan és egyszerűen tisztíthatók tisztítószerekkel vagy forró gőzzel.

A termelésen kívüli idő minimalizálása

Rendszerink rendkívül megbízhatóak és kevés karbantartást igénylők. Emiatt kihozhatja a maximumot a gyártás során és elkerülheti a költséges leállásokat.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az erősen polírozott felszínek és a minimális holtterű felépítés révén rendszereink kialakítása az ipar összes higiéniai szabványainak megfelel.

Gazdaságos megoldások

Mindig gazdaságos szivattyúkat, rendszereket és egységeket szállítunk, melyek minimális energiafogyasztással, magas hatékonysággal, alacsony karbantartással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Kipróbált moduláris rendszer

Rendszereink és egységeink moduláris kialakításúak a különféle alkalmazásokhoz illeszkedő meghajtásokkal és szivattyúfejekkel.

Speciális nyersanyagok

Igény esetén rendszereinket speciális anyagokból is megépítjük (pl. Hastelloy, titán, duplex rozsdamentes acél és más egyéb anyagok). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba projektmenedzserünkkel.

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

a maximális üzembiztonság érdekében szabadalmaztatott szendvicsmembrán-szivattyúink fém vagy PTFE szendvicsmembránt használnak DPS membránvédelmi rendszerrel együtt.

Nemzetközi szabványok

A LEWA szivattyúk, rendszerek és egységek megfelelnek a főbb nemzetközi szabványoknak (pl. DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX, TA-Luft). Természetesen lehetősége van saját szabvány definiálására is.

Alkalmazások

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecoflow sanitary food pump

Az ecoflow® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához.

LEWA ecoflow tömített dugattyús adagolószivattyú

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

A LEWA ecoflow® tömített dugattyús adagolószivattyú nagy teljesítményű és gazdaságos adagolószivattyú egyszerű szivattyúzási és adagolási feladatokhoz.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

A LEWA ecosmart® membrános adagolószivattyú olcsó megoldást jelent különböző alkalmazásokhoz, könnyen és kényelmesen megrendelhető online áruházunkból.

LEWA ecodos mechanikus membrános adagolószivattyú

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

A LEWA ecodos® mechanikus membrános adagolószivattyú a kisnyomású tartományban történő szivattyúzási és adagolási feladatokhoz megfelelő.

LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecodos food pump

Az ecodos® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához a kisnyomású tartományban.

LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

A szervomotoros vezérlésű membrános adagolószivattyúk adagolóberendezésekben és -rendszerekben használhatók folyadékok precíz adagolásához és keveréséhez.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

Pomac forgódugattyús szivattyú

Pomac rotary lobe pump PLP

Rugalmas szivattyú higiéniai szabványú alkalmazásokhoz akár egészen steril alkalmazásokig, híg folyadékokhoz, viszkózus és/vagy nyírásérzékeny anyagokhoz. Higiéniai forgódugattyús szivattyú (forgó pozitív kiszorítású szivattyú).

Pomac PDSP dupla csavarorsós szivattyú

Pomac Schraubenspindelpumpe

A Pomac dupla csavarorsós szivattyú ideális megoldás az élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyszerészeti higiénikus technológiákhoz. Tudjon meg többet!

Pomac centrifugális szivattyú

Pomac centrifugal pump

Az alacsony viszkozitású anyagokhoz készült, rozsdamentes acél Pomac centrifugális szivattyúk optimális hidraulikus jellemzőkkel, egyedülálló moduláris kialakítással és különféle tengelytömítési opcióval rendelkeznek. Technológia: Higiéniai rozsdamentes acél centrifugális szivattyú

Wilden Standard sűrített levegős szivattyú

Wilden air operated diaphragm pump

A sűrített levegővel működő duplamembrános szivattyú feltalálójaként a Wilden Pump Engineering Co. mutatta be az első ilyen kialakítású szivattyút 1955-ben. Sűrített levegő meghajtású duplamembrános pozitív kiszorítású szivattyú

Wilden sanitary/hygienic

Wilden Sanitary/Hygienic Druckluftpumpen vom Vertriebspartner Nummer Eins in Deutschland. Wir beraten Sie gerne.

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin kompresszorok. A Howden kompresszorok folyamatos és hosszú üzemhez lettek tervezve.

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Referenciák

 • Chocolate production

  Csokoládégyártás

  Csokoládégyártás

  Ügyféloldali kihívás: Komplex zsíros massza gyártása (alacsony/magas viszkozitás) finomított cukorral

  A LEWA szállítási vállalása: Szivattyú

  A szállítás részletei: PLP3-3 és PLP2-2 szivattyúk, meghajtással, alapvázzal, csatlakozóval és csatlakozóvédővel

  LEWA fődarab(ok): Pomac forgódugattyús szivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  ZsírNem meghatározott250 - 10 000
  SzakterületTechnológiaÜgyfél
  Ételek és italokCukrászat – csokoládéBühler AG

Kapcsolattartó

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!