Kőolaj- és földgázkitermelésben használt szivattyúk és csomagok

A LEWA több mint 60 éve az ön szakértője a kőolaj- és földgázkitermeléshez használt szivattyúk és csomagok terén. Velünk mindent egyetlen forrásból megkaphat: Egyedi csomagjainkat világszerte használják a nyílt tengeri és szárazföldi kőolaj- és földgázkitermelésben.

Kínától az Egyesült Arab Emirátusokon át sok erős partnerünk hagyatkozik kőolaj-kitermelő alkalmazások terén szerzett tapasztalatainkra.

Kőolaj- és földgázkitermelés
Szárazföldi és nyílt tengeri alkalmazásokban világszerte

Ügyfeleink világszerte bíznak termékeinkben az olaj- és gázkitermelésben. Szivattyúink és egyedi csomagjaink használatával biztos lehet abban, hogy a vegyi anyagokat biztonságosan használja a lerakódásgátló anyagoktól a viaszgátlóig.

Természetesen szivattyúink képesek korróziógátlók, oxigénlekötők és más mérgező és korrozív anyagok problémamentes adagolására, és abszolút folyamatbiztonságot garantálnak.

Emellett a LEWA megbízható megoldásokat kínál nagynyomású befecskendezéshez és tömítés nélküli olaj-, ill. földgázkitermeléshez. Rendszereink megbirkóznak a legzordabb körülményekkel: legyen szó akár Szibéria hidegéről, akár az arab sivatag forróságáról, vagy a tenger vad hullámairól – a LEWA termékekkel garantáltan hatékony és hibabiztos megoldásokhoz juthat.

Alkalmazási területek az olaj- és gáziparban

Akár a nyersanyagok szállításáról vagy további kezeléséről van szó – a LEWA termékek és rendszerek az olaj- és gázkitermelés minden folyamatához kínálnak megoldásokat.

Termék alkalmazásokVegyszerekCél
Olaj, gáz és víz kezeléseHabzásgátlókCsökkentik a habzást a maximális térfogatáram érdekében
Aszfalt gátlók, lerakódásgátló anyagokMegakadályozzák az aszfaltképződést
BiocidokMinimalizálják az aerob és anaerob baktériumok növekedését
Kalcium-nitrátokMegakadályozzák az oldott szulfidok és H2S kialakulását
KorróziógátlókCsökkentik a csővezetékek korrózióját
Demulgeátor, emulzió szétválasztóStabil olaj/víz emulziók szétválasztása
Olajszeparátorok/habzószerekOlaj és gyártási víz szétválasztása
Súrlódáscsökkentők, térfogatáram növelőkSúrlódási veszteség csökkentése a csővezetékekben
H2S megkötőkHidrogén-szulfid okozta korrózió megelőzése
Hipokloritok Organizmusok növekedésének megelőzése
Hidrátgátlók kis sűrűséggel/LDHIHidrátgátlók kis adagolási rátával
Oxigén megkötőkVisszamaradt oxigén eltávolítása
Paraffin gátlókMegakadályozzák a paraffinképződést
PH szabályozó anyagokGlikol bomlásának csökkentése
PolielektrolitokSzűrősegédanyag
Lerakódás gátlók, lerakódás csökkentőkFeldolgozó berendezés lerakódásának megelőzése
VíztisztítókOlajrészecskék eltávolítása a gyártási vízből
ViaszgátlókMegakadályozzák a viaszképződést
Napenergiával működő rendszerek vegyi anyag befecskendezéséhezKorróziógátlók, metanol Vegyszerek befecskendezése távoli és ember nélküli termelési helyeken vagy csővezetékekbe
Gázzal működő rendszerek vegyi anyag befecskendezéséhezKorróziógátlók, metanolVegyszerek befecskendezése (savas) gázok kibocsátása nélkül távoli és ember nélküli termelési helyeken vagy csővezetékekbe
Nagynyomású befecskendezésSzéndioxid CO2Föld alatti befecskendezés
Hidrogénszulfid H2SFöld alatti befecskendezés
Metanol/etanolHidrátok kialakulásának megelőzése a gáz előállítási helyén
Glikol (MEG/TEG)Gáz dehidratálás
Tömítésmentes adagolásKondenzátum Szétválasztott termékek szivárgásmentes szivattyúzása alacsony adagolónyomással (magas páranyomással)

Megoldások az olaj- és gáziparban

Számíthat a tapasztalt beszállítóra – ez a LEWA! Földgázkitermeléshez minősített berendezéseink megfelelnek az olaj- és gázipar minden követelményének. Kiváló membrán- és dugattyús szivattyúk teljes körét kínáljuk EPC vállalatok, kezelők és végfelhasználók számára.

A kőolaj- és földgázkitermeléshez kifejlesztett szivattyúk esetében figyelembe vesszük az ipari szabványokat és az Ön szükségleteit és körülményeit is. Nagy nyomás, hermetikusan zárt egységek és határtalan biztonság kompakt kialakításban: a LEWA ezt teszi minden nap. Szivattyúfejünkkel biztonságos eszközt kínálunk Önnek a földgázkitermeléshez, amelynek PTFE membránja akár 1000 bar nyomásig használható és maximális költséghatékonysággal működik!

Sokéves tapasztalatunk lehetővé teszi, hogy projektje minden szakaszában támogassuk Önt nemzetközi mérnöki és projekt szakértelmünkkel.

LEWA process pump for the oil and gas industry

Előnyök áttekintése

Csúcsminőségű szivattyúk, berendezések és rendszerek

Teljes rendszerekbe vagy egységekbe épített csúcsminőségű szivattyúkat szállítunk a speciális alkalmazásokhoz. Mint mindig, természetesen most is a kipróbált LEWA minőségben.

Teljes körű dokumentáció

Támogatási dokumentumainkat és tanúsítványainkat, beleértve a használati útmutatókat, valamint tervezési és tesztjegyzőkönyveket is különböző nyelveken is biztosítjuk.

Üzembe állítás szerte a világon

Globális szervizhálózatunkra támaszkodva berendezését üzembe helyezzük, és közvetlenül a helyszínen biztosítunk műszaki szolgáltatásokat – mind a parton, mind a nyílt tengeren.

Nemzetközi szabványok

A LEWA ISO 9001 minősítéssel rendelkezik. A szivattyúk, rendszerek és egységek minden főbb nemzetközi szabványnak (API, ASME, TÜV stb.) megfelelnek.

A folyadékdinamika kiszámítása

Szivattyúk és rendszerek esetén a folyadék csővezetéken belüli dinamikájának számítógéppel történő kiszámítására, valamint a megfelelő lüktetéscsillapítók beépítésére támaszkodunk.

Tesztelés a saját előírásai alapján

A rendszer üzembe állítása előtt alaposan dokumentált teszteket végzünk a vonatkozó nemzetközi szabványok vagy asját specifikációja alapján.

Rugalmas kialakítás

Támaszkodhat több mint 60 évnyi tapasztalatunkra a szivattyúk, berendezések és rendszerek tervezése során: a tervezési fázisban rugalmasan reagálunk a tervezés változásaira vagy a behangolási igényekre.

A saját nyelvén elérhető információk a pótalkatrészekről

A pótalkatrészekről minden rendelkezésre álló információt (az alvállalkozókat is beleértve) választott nyelven kap meg. Pótalkatrész szervizünk gyorsan és problémamentesen működik.

Minősített hegesztő

Maximális minőség és professzionális személyzet: a hegesztési munkákat minősített hegesztők végzik. Igény esetén a rendszerét közvetlenül a helyszínen építjük ki.

Alkalmazások

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow tömített dugattyús adagolószivattyú

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

A LEWA ecoflow® tömített dugattyús adagolószivattyú nagy teljesítményű és gazdaságos adagolószivattyú egyszerű szivattyúzási és adagolási feladatokhoz.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

A LEWA ecosmart® membrános adagolószivattyú olcsó megoldást jelent különböző alkalmazásokhoz, könnyen és kényelmesen megrendelhető online áruházunkból.

LEWA M mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump M

Az M sorozatú LEWA mikroadagoló szivattyúk megfelelőek a laboratóriumokban és kutatóintézetekben alkalmazott legkisebb térfogatáramokhoz.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump FC

A LEWA mikroadagoló szivattyúkat a legkisebb térfogatáramok és a precíz adagolás teszi a legjobb választássá laboratóriumi felhasználáshoz.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

LEWA dugattyús szivattyú

LEWA Plungerpump

A LEWA a szivattyúk szakértője: A tengeri vagy szárazföldi alkalmazás követelményeinek leginkább megfelelő dugattyús szivattyú ügyében lépjen velünk kapcsolatba!

Sundyne-Marelli

Sundyne Marelli Plungerpump

Sundyne-Marelli vízszintes és függőleges technológiai szivattyúk. Az API 610 szabványnak megfelelő vízszintes és függőleges technológiai szivattyúk, az ISO-13709, API-610 szabványnak megfelelő Sundyne-Marelli nagy teljesítményű szivattyúk.

Nikkiso kriogenikus szivattyú

Nikkiso cryogenic pump

A NIKKISO kriogenikus szivattyú ideális választás LPG és LNG továbbítására. Kérje szakértőink tanácsát!

Nikkiso centrifugális réscsőmotoros szivattyú

Nikkiso canned motor pump

A NIKKISO centrifugális réscsőmotoros szivattyúk tökéletes választást jelentenek a vegyipari továbbítási és keringetési feladatok megoldására. A kiválasztásban örömmel nyújtunk segítséget Önnek!

HMD Kontro

HMD Kontro centrifugal pump

HMD Kontro tömítés nélküli mágnessel hajtott szivattyúk. A HMD Kontro tömítés nélküli, állandó mágnessel hajtott centrifugális szivattyúk kivételes előnyöket kínálnak a mérgező, agresszív, gyúlékony, veszélyes és drága folyadékok kezeléséhez.

Sundyne

Sundyne process pumps

Sundyne & Sunflo Nagy sebességű szivattyúk és kompresszorok Az ISO-13709 és API-610 (OH5,OH6) szabványoknak megfelelő Sundyne nagy teljesítményű szivattyúk és a Sunflo szivattyúk tökéletes választást jelentenek a nagy nyomómagasságú, alacsony áramlási sebességű alkalmazásokhoz.

Wilden Standard sűrített levegős szivattyú

Wilden air operated diaphragm pump

A sűrített levegővel működő duplamembrános szivattyú feltalálójaként a Wilden Pump Engineering Co. mutatta be az első ilyen kialakítású szivattyút 1955-ben. Sűrített levegő meghajtású duplamembrános pozitív kiszorítású szivattyú

Vegyi befecskendező csomagok

Chemical Injection Package

A vegyi befecskendező csomagok vegyi anyagok befecskendezésére szolgálnak. Csomagjainkat – beleértve a tartályt, a csővezetéket és a kiegészítőket is – az ügyfél specifikációjának megfelelően állítjuk össze.

LEWA előszerelt szivattyúegységek

LEWA Pumpskid

Használatra kész, egyedi kialakítású előszerelt szivattyúegységek kis helyigényű kialakítással az olaj- és gázipar számára. Kérje tanácsunkat!

LEWA Flow Distribution System (FDS)

LEWA Flow Distribution Systems (FDS)

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Geveke Nitrogen Generation Package

Geveke Nitrogen Generation Package

Mit dem Nitrogen Generation Package bietet Geveke eine komplette Anlage zur Gewinnung von Stickstoff für Prozesse bei der Öl- und Gasförderung.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin kompresszorok. A Howden kompresszorok folyamatos és hosszú üzemhez lettek tervezve.

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Referenciák

 • Disposal of hydrocarbon condensate

  Szénhidrogén-kondenzátum ártalmatlanítása

  Szénhidrogén-kondenzátum ártalmatlanítása

  Ügyféloldali kihívás: A szénhidrogén-kondenzátum a földgázkitermelés közben keletkező melléktermék. Az ártalmatlanításához hermetikusan zárt technológiai membránszivattyúk szükségesek.

  A LEWA szállítási vállalása: Szivattyú

  A szállítás részletei: 2 LEWA triplex technológiai membránszivattyú (LDE3 typus), alapvázra szerelve, tetővel

  LEWA fődarab(ok): Egyedi tervezésű előszerelt egység és csomag

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Szénhidrogén-kondenzátum992000
  SzakterületTechnológia
  Szárazföldi/olaj- és gáziparGázkitermelés, szárazföldi
 • Injection of scale inhibitor

  Vízkőlerakódás-gátlók befecskendezése

  Vízkőlerakódás-gátlók befecskendezése

  Ügyféloldali kihívás: Vízkőlerakódás-gátlók befecskendezésére kompakt befecskendező csomag szükséges nyílt tengeri alkalmazáshoz

  A LEWA szállítási vállalása: Csomag

  A szállítás részletei: Kompakt LEWA előszerelt vegyi-befecskendező szivattyú LEWA ecoflow adagoló membránszivattyúval (LDB típus), és összekötő csövezéssel

  LEWA fődarab(ok):
  LEWA vegyi-befecskendező csomag (CIP)
  LEWA ecoflow adagoló membránszivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Vízkőlerakódás-gátló606
  SzakterületTechnológia
  Nyílt tengeri/olaj- és gáziparOlajkitermelés, nyílt tengeri
 • Methanol injection

  Metanol befecskendezés

  Metanol befecskendezés

  Ügyféloldali kihívás: FPSO műveletekhez sarkköri feltételek mellett metanol befecskendezésére szolgáló csomag beépítése szükséges minimális rendelkezésre álló helyre

  A LEWA szállítási vállalása: Csomag

  A szállítás részletei: LEWA triplex technológiai membránszivattyú (G3G, G3S és GS típus)

  LEWA fődarab(ok): LEWA triplex technológiai membránszivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Metanol25052 400
  Metanol3058000
  Metanol3641500
  SzakterületTechnológia
  Nyílt tengeri úszó platform/olaj- és gáziparOlajkitermelés, nyílt tengeri úszó platform
 • Disposal of Condensate

  Kondenzátum ártalmatlanítása

  Kondenzátum ártalmatlanítása

  Ügyféloldali kihívás: A kondenzátum a földgázkitermelés közben keletkező hulladék termék. Az ártalmatlanításhoz hermetikusan zárt technológiai membránszivattyúk szükségesek.

  A LEWA szállítási vállalása: Előszerelt egység

  A szállítás részletei: Tömítés nélküli LEWA triplex technológiai membránszivattyú (G3F típus), mágneses meghajtású előtétszivattyúval Alloy 625-ben

  LEWA fődarab(ok): LEWA triplex technológiai membránszivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Kondenzátum3012500
  SzakterületTechnológia
  Nyílt tengeri/olaj- és gáziparGázkitermelés, nyílt tengeri

Kapcsolattartó

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!