LEWA micrometering pump FC

LEWA FC
mikroadagoló szivattyúk

A LEWA FC mikroadagoló szivattyúk laboratóriumi szivattyúként alkalmasak igen kis mennyiségek adagolására laboratóriumi körülmények között. Különleges pontossággal, reprodukálható módon adagolnak.

Az FC mikroadagoló szivattyúk szivattyúfejenként 1,5 - 65 l/h térfogatáramot valósítanak meg. Dugattyús szivattyúfejjel akár 160 bar ürítési nyomás lehetséges; membrános szivattyúfejjel akár 400 bar.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk
Laboratóriumi szivattyúk különlegesen kis térfogatárammal.

A laboratóriumokban, vizsgálóközpontokban és más tesztelési környezetben gyakran igen kis mennyiségben kell adagolni a folyadékokat. Nagy hangsúly kerül a működési megbízhatóságra és a széles használati spektrumra ezekben a környezetekben. Az adagolt áramnak reprodukálhatónak és nagy precizitással vezérelhetőnek kell lennie. A folyadékot óvni kell minden szennyeződéstől.

A LEWA FC mikroadagoló szivattyú teljes mértékben megfelel a laboratóriumi szivattyú követelményeinek. Igen hatékony, ± 1%-os pontossággal adagol. Igény szerint több szivattyúfejet és meghajtót is kombinálni lehet multiplex szivattyúk létrehozásához. Így nagy térfogatáramok és több különböző folyadék adagolása lehetséges a technológiai folyamatban.

Ezért használható az alkalmazások széles körében és ügyfeleink különleges igényeinek is megfelel. Kétféle kivitelben kapható: membrános és tömített dugattyús adagolószivattyúként.

LEWA micrometering pump FC

Jó okok a LEWA mikroadagoló szivattyú® választásához

A LEWA FC mikroadagoló szivattyúk kaphatók hidraulikus működtetésű membrános és mechanikus működtetésű tömített dugattyús adagolószivattyú kivitelben.

Metering accuracy

A legnagyobb adagolási pontosság

A térfogatáram abszolút precizitással konfigurálható. A mikroadagoló szivattyú ± 1%-os pontossággal működik. Így a folyamatokban a folyadékok precízen meghatározott mennyiségekben adagolhatók. A LEWA szivattyú ilyen kimagasló precizitással rendelkeznek.


Monitoring, controls

Vezérlő és felügyelő elektronika

Elemezzük az Ön alkalmazásából adódó szükségleteket, és a megfelelő mikroadagoló szivattyút szállítjuk, különleges beállítású vezérlő és felügyelő elektronikával. Így a rendszer működtetése során a maximális hatékonyságot érheti el.


Accurate drive unit

Precízen működő hajtómű egység

Az abszolút precizitás alapkövetelményünk: a LEWA mikroadagoló szivattyúk precízen működő, elektromos meghajtású hajtómű egységgel rendelkeznek, a dugattyú rugós visszatérítése súrlódással zár és abszolút mentes a játéktól. Így különösen alkalmasak laboratóriumi használatra, ahol precíz adagolásra van szükség.


Szivárgásbiztos és szagzáró

A LEWA mikroadagoló szivattyúk nemcsak szivárgásbiztosak, hanem abszolút szagzáróak is.

Olajkenés

Minden mozgó alkatrész folyamatos olajkenés alatt áll. A szivattyú az időjárás viszontagságai és a csapó víz ellen védett.

Integrált nyomáscsökkentő szelep

A membrános szivattyú hidraulikus részében lévő nyomáscsökkentő szelep segít megelőzni a működés közbeni lehetséges túlterhelési helyzeteket. Ez a szelep egyedileg állítható, ezért a különböző működési környezetekhez adaptálható.


Előnyös kinematika

A bütykös tárcsa és a rugós hajtás előnyös kinematikai tulajdonságokkal rendelkezik a legkisebb adagolt mennyiség esetében is.

Kiemelkedő minőségű fémmembrán technológia

Az adagolószivattyúk kifinomult fémmembrán technológiával vannak felszerelve, amely akár 500 bar ürítési nyomást tesz lehetővé. Ugyanakkor mégis igen precízen, ± 1%-os pontossággal képesek adagolni.

Széles beállítási tartomány

A LEWA mikroadagoló szivattyúk széles beállítási tartományban szabályozhatók, állandóan nagy hatékonysággal, merev kompressziós görbével.


Csendes

A mikroadagoló szivattyú működés közben teljesen hangtalan, ezért laboratóriumi körülmények közé ideális.

Szárazonfutás ellen biztosított és könnyen karbantartható

A szivattyúk szárazonfutás ellen biztosítottak és könnyen karbantarthatók. Nincsenek beépítve csúszótömítések vagy csomagok. Ez a lehető legnagyobb folyamatbiztonságot garantálja.

Ideális szuperkritikus és drága folyadékokhoz

Az FC mikroadagoló szivattyúk alkalmasak szuperkritikus és drága folyadékok kezelésére a precíz és biztonságos adagolás révén.

Opciók

Multiplex képesség

Az egyetlen meghajtóval rendelkező, függőleges építésű motorral ellátott egységek helytakarékosak. Alternatív megoldásként több, azonos vagy eltérő kimenetű meghajtóegység kombinálható a lüktetés csillapításához vagy a receptek adagolásához.

A lüktetés minimalizálása

Több, a lüktetés minimalizálása tervezett szivattyú kiküszöbölheti a lüktetéscsillapítók használatát. Ideális könnyen romlandó vagy enyhén szennyezett folyadékok számára (CIP vagy SIP képes).

Robbanásbiztos kivitel

Szivattyúinkat, berendezéseinket és rendszereinket kérés esetén robbanásbiztos kivitelben is biztosítjuk EX zone 1 besorolású környezetekben való üzemeltetésre. Ezáltal maximális biztonságot garantálunk.

Speciális mikroszűrők

Igény esetén a szivattyúkat speciális mikroszűrővel látjuk el a nagy tisztaságú folyadékok kezelésére. Ez különösen alkalmassá teszi őket az élelmiszer- és gyógyszeriparban való használatra.

Gyártás különleges kialakítású anyagokból

Ha a folyamat megköveteli, a nedvesített alkatrészeket (pl. szivattyúfejek, szelepek) különleges kialakítású anyagokból gyártjuk. Ilyen például az 316/316L (1.4401/1.4404) rozsdamentes acél, a Hastelloy vagy Duplex acél és a PVC.

Fűtő- és hűtőköpeny

Szivattyúink a fűtő- és hűtőköpeny révén szinte minden hőmérséklethez alkalmasak, és igen hideg vagy rendkívül forró környezetben is képesek a folyadékok továbbítására.

Elektromos löketbeállítás

Állítsa be a szivattyú lökethosszát hajszálpontosan az adott adagolási feladathoz: A LEWA szivattyúk a beépített szabályzóval ellátott elektromos löketbeállítással teljes mértékben automatizálhatók.

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Teljes vezérlőprogram

Szivattyúink és rendszereink teljes körű vezérlő- és szabályzóprogrammal érkeznek. Ezen felül programozható logikai vezérlő (PLC) használata is lehetséges.

Műszaki adatok

Az FC mikroadagoló szivattyú különösen jól használható kis térfogatáram esetén, nagy nyomás mellett. Rendelkezésre áll standard konfigurációban.

Teljesítmény adatok

Típus Lökethossz [mm] Dugattyúrúd nyomóereje [N]
FC 10 800

Telepítési méretek

Típus Ho. [mm] Szé. [mm] ΔSzé. [mm] Ma. [mm]
FC 375 164 120 400

Szivattyúfej változatok

A LEWA FC mikroadagoló szivattyú felszerelhető dugattyús és membrános szivattyúfejjel.

K110 szivattyúfej (dugattyús)

Normál szivattyúfej egyszeres tömszelencével akár 160 bar nyomásig.

Típus K110 / K111
Nyomás 160 bar
Szállítási mennyiség 65 l/h
Hőmérséklet -70 / +400 °C
Viszkozitás 1 000 mPa∙s
LEWA piston pump head
LEWA pumphead K

M213 szivattyúfej (membrános)

Szivattyúfej akár 400 bar nyomásig.

Típus M213
Nyomás 400 bar
Szállítási mennyiség 1,5 l/h
Hőmérséklet -30 / +120 °C
Viszkozitás 50 mPa∙s

(ohne Abbildung)

Iparágak

Olaj és gáz
Olaj és gáz

Olaj és gáz

A szivattyúk, csomagok, előszerelt egységek és szárazföldi, valamint nyílt tengeri olaj- és gázkitermelő rendszerek építésében szerzett 60 éves tapasztalatunkra hagyatkozhat. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Gázszagosítás
Gázszagosítás

Gázszagosítás

A LEWA gázt szagosít: egyedi egységek és jól bevált rendszerek – pontosan azt szállítjuk, amire szüksége van!
További információ

Finomítók
Finomítók

Finomítók

Lepárlóüzemeket immár 60 éve szállítunk kőolaj-feldolgozók számára. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Petrolkémia
Petrolkémia

Petrolkémia

Ellátjuk Önt tartós szivattyúkkal és adagolórendszerekkel a hidrokrakkolási folyamathoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Vegyszerek
Vegyszerek

Vegyszerek

A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ

Műanyagok
Műanyagok

Műanyagok

A LEWA támogatja Önt minden részfolyamatban, polietilén feldolgozásban, műanyag-extrúzióban egyedi berendezéseivel és rendszereivel.
További információ

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar
Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

A LEWA minden higiéniai követelménynek megfelelő szivattyúkat és rendszereket szállít a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar számára. Örömmel nyújtunk segítséget Önnek tanácsainkkal!
További információ

Energiaszolgáltatók
Energiaszolgáltatók

Energiaszolgáltatók

Adagolócsomagokat és szivattyúkat szállítunk erőművek és energiaszolgáltatók számára. Tudjon meg többet a LEWA energiaszolgáltatói iparág számára készült rendszermegoldásairól.
További információ

Egyéb iparágak
Egyéb iparágak

Egyéb iparágak

Folyadékkezelési szakértőként természetesen tapasztalatokkal rendelkezünk számos más területen is. Egyszerűen lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal és tudjon meg többet!
További információ

Letölthető anyagok

Kapcsolattartó személyek

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!