LEWA ecodos food pump

LEWA ecodos®
Egészségügyi/higiéniai membrános adagolószivattyú

A LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel biztonságos, hatékony membrános szivattyú, amely az élelmiszeripari s gyógyszeripari gyártásban sok lehetőséget kínál. A felületek különösen megfelelnek a higiéniai termékek gyártási követelményeinek.

Az ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel a kisnyomású tartományban történő adagolásra és szivattyúzásra alkalmas, holttérrel szinte nem rendelkezik, könnyen tisztítható. 0,4 - 1500 l/h térfogatáramot valósít meg szivattyúfejenként, akár 20 bar ürítési nyomással.

LEWA ecodos®
Higiéniai gyártási folyamatokhoz a kisnyomású tartományban.

Az élelmiszerek, italok, gyógyszerek és gyógyszerészeti termékek előállítása során különleges higiéniai feltételeknek kell megfelelni. A LEWA az ecodos egészségügyi/higiéniai kivitelű szivattyúsorozata megfelel ezen szigorú előírásoknak.

A LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel polipropilén vagy nemesacél szivattyúfejeivel hermetikusan zárt, és megakadályozza, hogy a szivattyúzott termék szennyeződjön. A könnyen tisztítható felületeknek köszönhetően a termékmaradék, biológiai maradványok és kórokozók teljes mértékben eltávolíthatók.

Ez a megfelelő választás legfeljebb 20 bar nyomásig, nagy hatékonysággal és megbízhatósággal teljesíti az aszeptikai és higiéniai előírásokat. A mechanikai membránműködtetésnek köszönhetően hidraulikaolaj nem szennyezi be a szivattyúzott folyadékot.

LEWA ecodos food pump

Jó okok a LEWA ecodos® választásához

A LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitelű, mechanikus működtetésű adagolószivattyú egy felügyelt, 4 rétegű szendvicsmembránnal rendelkezik, a kisnyomású tartományban használható, és számos előnye van a hasonló szivattyúkkal szemben.

Metering accuracy

Pontos adagolási beállítás

Az ecodos membrános szivattyú kis nyomás esetén is precíz, ± 1%-os térfogatáram-pontossággal adagol. A lökethossz, illetve a fordulatszám segítségével pontos, széles, akár 1:50 tartományban lehetséges a beállítás.


Hygienic Design

Egészségügyi/higiéniai alkalmazásra megfelelő kivitel

Az egészségügyi/higiéniai alkalmazáshoz megfelelő kialakítás megfelel az élelmiszerek és gyógyszeripari termékek gyártásához szükséges feltételeknek: A lehető legkisebb holttérrel rendelkezik, felületei polírozottak, könnyen tisztíthatók. Természetesen az ecodos rendelkezik minden az iparra vonatkozó tanúsítvánnyal.


FDA compliant

A szivattyúzott folyadékkal közvetlen érintkezésben lévő alkatrészek FDA megfelelőséggel rendelkeznek

A LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitelű membrános szivattyú minden, a folyadékkal érintkező alkatrésze FDA megfelelőséggel rendelkezik, a higiéniai folyamatok minden fontos követelményének megfelelően. Állati zsiradéktól is mentesek, és az USP VI. osztály szerinti vizsgálatuk és dokumentálásuk megtörtént.


Various pump head designs

Különböző méretek és felszerelések

A LEWA ecodos precízen a követelményekhez igazítható: 13 kimeneti teljesítmény, 316/316L (1.4401/1.4404), PVC, PVDF vagy PTFE alapanyag és adaptálható kiegészítők révén a membrános adagolószivattyú szinte bármilyen szivattyúzási feladathoz alkalmas a kisnyomású tartományban.


Mechanikus polírozású felületek

A szigorú egészségügyi/higiéniai szabványoknak megfelelően a szivattyúk minden felülete mechanikusan polírozottak (1.4571: RA < 0,8 µm) vagy elektromosan polírozottak (1.4435: RA < 0,5 µm).

Hermetikusan tömített

Az ecodos membrános adagolószivattyú mechanikus hajtású (nem hidraulikus hajtású). Ez azt jelenti, hogy a szivattyúzott folyadékot hidraulikaolaj vagy más környezeti behatás nem szennyezi.

Magas szintű gyártási megbízhatóság

Ha a membrán meg is sérül, a működés folytatható. Ezért megfelelő válaszidő áll rendelkezésre karbantartási feladatokra. Ez magas szintű gyártási megbízhatóságot eredményez.


PTFE szendvicsmembrán

A 4 rétegű PTFE szendvicsmembrán nemcsak különlegesen stabil és hosszú élettartamú. A szabadalmaztatott DPS membránfelügyeleti rendszer emellett folyamatosan felügyeli is működés közben.

Minden anyag és termék teljes nyomon követhetősége

Minden anyag és termék teljesen dokumentált és nyomon követhető az EN 10204 3.1 szerint. Ilyen módon maximális átláthatóságot és biztonságot nyújtunk gyártási folyamataihoz.

Szárazonfutás ellen biztosított és könnyen karbantartható

A szivattyúk szárazonfutás ellen biztosítottak és könnyen karbantarthatók. Nincsenek beépítve csúszótömítések vagy csomagok.

Opciók

Multiplex képesség

Az egyetlen meghajtóval rendelkező, függőleges építésű motorral ellátott egységek helytakarékosak. Alternatív megoldásként több, azonos vagy eltérő kimenetű meghajtóegység kombinálható a lüktetés csillapításához vagy a receptek adagolásához.

Robbanásbiztos kivitel

Szivattyúinkat, berendezéseinket és rendszereinket kérés esetén robbanásbiztos kivitelben is biztosítjuk EX zone 1 besorolású környezetekben való üzemeltetésre. Ezáltal maximális biztonságot garantálunk.

Frekvenciaátalakító

Az ecodos adagoló membránszivattyú sebességének precíz vezérlését a mellékelt frekvenciaváltó vagy egyéb, változtatható sebességű meghajtás biztosítja.

Integrálás folyamatvezérlő rendszerekbe

A folyamatvezérlő rendszerek jelbekérése analóg és digitális módon is történhet. Az áramlási sebesség beállítása elektromos vagy pneumatikus löketbeállítással, illetve alternatív módon a motormeghajtással (FU) történik.

Tökéletesen testreszabott tartozékok

Ügyelünk minden részletre: Az adagoló membránszivattyú összes elektromos és elektronikus tartozéka tökéletesen az egyedi termékhez van igazítva – az érintkező jeladójától egészen a frekvenciaváltóig.

Elektromos löketbeállítás

Állítsa be a szivattyú lökethosszát hajszálpontosan az adott adagolási feladathoz: A LEWA szivattyúk a beépített szabályzóval ellátott elektromos löketbeállítással teljes mértékben automatizálhatók.

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Vezérlő- és szabályzóegységek

Az adagoló membránszivattyúk gyakran előforduló szabványos feladatainak (pl. tömeges adagolás) elvégzése a tesztelt működésű vezérlő- és szabályzóegységekkel jelentősen gyorsabbá és könnyebbé válik.

Referenciák

 • Metering of citric acid

  Citromsav adagolása

  Citromsav adagolása

  Ügyféloldali kihívás: Extrakciós eljárás során a citromsav megbízható adagolása

  A LEWA szállítási vállalása: Előszerelt egység

  A szállítás részletei: 1 egyedi tervezésű adagolórendszer 1 LEWEA ecodos egészségügyi szivattyúval (550-es típus)

  LEWA fődarab(ok):
  egyedi tervezésű adagolórendszer
  LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Citromsav5550
  SzakterületTechnológia
  Vegyipar/gyógyszeripar/kozmetikumokAlapműveletek (elválasztás, extrakció)

Termékkínálat

A LEWA ecodos mechanikai membrános szivattyú a különböző méretek révén széles termékkört takar. Ezért bármely kívánt alkalmazáshoz el tudjuk Önt látni nagy teljesítményű, energiatakarékos szivattyúkkal.

Teljesítmény áttekintés

Szivattyútípus/térfogatáramMegengedett nyomás, nemesacélMegengedett nyomás, műanyagMegengedett hőmérséklet [°C]
[l/h][bar][bar] VAPVCPVDF
22012806080
42012806080
62012806080
122012806080
251010806080
501010806080
901010806080
1801010806080
3507,57,5806080
5507,57,5806080
75055806080
1 10055806080
1 50055806080

Telepítési méretek

Helymegtakarítás és kis tömeg a szivattyúk csoportos kialakítása révén. Több folyadék adagolása egyidejűleg, különböző szivattyúfejekkel.

Telepítési méretek

TípusHo. [mm]Szé. [mm] ∆Szé. [mm]Ma. [mm]
2 – 5036022085480
90 – 350425220120570
550595270175660
750 – 1500¹)500400-800
750 – 1500²)500900250450

1) függőlegesen beszerelt motor

2) vízszintesen beszerelt motor

Telepítési méretek

Assembly dimensions LEWA ecodos

Alkalmazások

Letölthető anyagok

Kapcsolattartó személyek

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!