Nikkiso canned motor pump

Nikkiso Non-Seal®
centrifugális réscsőmotoros szivattyú

A NIKKISO centrifugális réscsőmotoros szivattyúkat kifejezetten a vegyipari továbbítási és keringetési feladatok megoldására használják, különösen szuperkritikus folyadékok esetén. A szivattyú és a motor bele van építve a centrifugális réscsőmotoros szivattyú szivárgásbiztosan tömített burkolatába. A szivattyú megfelel az API-685 szabvány követelményeinek.

Használat során a centrifugális réscsőmotoros szivattyú akár 1200 m³/h áramlási sebességet is elérhet, és akár 40 bar nyomáson is üzemelhet (50 Hz esetén).

NIKKISO Non-Seal®
centrifugális réscsőmotoros szivattyú

A NIKKISO centrifugális réscsőmotoros szivattyúk ideális választások a vegyipari továbbítási és keringetési feladatok megoldására. A szivattyúk veszélyes, toxikus és szuperkritikus folyadékokhoz is használhatók.

Az állórésznek kétrétegű szerkezete van, amely az állórész béléséből, az állórész szalagból és a rendkívüli módon zárt terminállemezből áll, lehetővé téve a nagyobb fokú biztonságot. Ahogy a lapátkerék emeli a nyomást, a folyadék az ürítési oldal felé továbbítódik. A folyadék egy része eléri a motort is, és ott a csapágy kenésére és a centrifugális réscsőmotoros szivattyú motorjának hűtésére használódik. Ezután ez a folyadékrész az extrakciós nyílásokon át visszavezetődik a beömlési oldal tengelyéhez (szabványos modellnél).

Nyerő érvek a Nikkiso Non-Seal® centrifugális réscsőmotoros szivattyú mellett

A NIKKISO Non-Seal olyan, beépített motorral rendelkező centrifugális réscsőmotoros szivattyú, mely kiváló nagynyomású karakterisztikával rendelkezik.

A motor beépítése

A motor centrifugális réscsőmotoros szivattyúba történő közvetlen beépítése nem csupán a környezet védelmét biztosítja, hanem az üzem biztonságát is garantálja. A szivattyú összes alkatrészét az egyszerű és gyors karbantartást szem előtt tartva tervezték. Emiatt a leállási időszakok hossza minimalizálható.

Nagyon jó nagynyomású karakterisztika

Más szolenoid meghajtású szivattyúkkal összehasonlítva a NIKKISO Non-Seal centrifugális réscsőmotoros szivattyú nagynyomású tulajdonságai jelentősen jobbak. Emiatt ideális választás kritikus vagy veszélyes folyadékok továbbítására és keringetésére.

Kiemelkedő használhatóság

Mivel a folyadékok elvégzik a csúszó alkatrészek kenését, így további kenőanyagra nincs szükség. Ezáltal a szivattyú kiemelkedően jól használható.


Alacsony helyigény

A centrifugális réscsőmotoros szivattyú integrált szerkezete révén a helyigénye minimális, ezért a kis beépítési felülettel rendelkező alkalmazásokhoz ideális választás.

Csendes működés és alacsony vibráció

A szivattyú csendesen jár és alacsony vibrációt generál. Extrém mértékben időjárásálló, és jó porvédelemmel rendelkezik.

Alacsony karbantartási költségek

A szivattyú alacsony karbantartási költségekkel rendelkezik, mivel relatív kevés alkatrészből áll, és a csapágy elhasználódása valós idejű felügyelet alatt áll.

Opciók

API- és ATEX-megfelelőség

A Nikkiso réscsőmotoros szivattyúk megfelelnek az API 685 és ATEX szabványoknak, és az olaj- és vegyiparban előforduló legtöbb illékony folyadék továbbítására alkalmasak.

Távoli kijelző távfelügyelettel

Mindennek a biztonság az alapja: emiatt kínálunk réscsőmotoros szivattyúinkhoz beépített távoli kijelzőt riasztással és vészhelyzeti leállítással.

Csapágyfelügyelet

Az átlátható folyamatfelügyelet nem csupán a hibákat előzi meg, de egyben a szivattyú hosszú élettartamát is biztosítja. Emiatt a réscsőmotoros szivattyúknál mechanikai csapágyfelügyelet megvalósítását javasoljuk.

Kondenzátumtartály

A szivattyú minden tartozékával együtt beszerezhető egyetlen helyről – ez a végső forrás a LEWA. A HM típusú szivattyúkhoz rendelhet kondenzátumtartályt a mechanikai tömítés öblítőfolyadékához.

Biztonságos szárazon futtatás

Garantáljuk, hogy a réscsőmotoros szivattyú a lehető legmegfelelőbben fog üzemelni: Túláramú relék esetén a szárazon futási védelem biztosítva van, és a szivattyú élettartama is megnyúlik.

Opcionális induktor

Növelje meg szivattyúja hatékonyságát! A szívóperemi feltételek (NPSHR) javítása érdekében a réscsőmotoros szivattyúk induktorral szerelhetők fel.

Szakértők és hatóságok általi ellenőrzés

Örömmel mutatjuk be a teljesítménnyel kapcsolatos ábrákat, valamint a TÜV, Germanischer Lloyd, Lloyd R. of S. vagy más hatóságok által kiállított statikus nyomástesztelési tanúsítványokat.

Helyszíni összeszerelés

A kifejlesztéstől az üzembe állításig mindent egyetlen forrásból: rendszereink tengeri szállításra is alkalmasak, valamint a célhelyen teljes mértékben szét- és átszerelhetők.

Teljes körű dokumentáció

A dokumentációs folyamatban figyelembe vesszük saját követelményeit, és igény esetén vizsgálati jegyzőkönyveket, a kimeneti karakterisztikára vonatkozó nyomtatott anyagokat és ábrákat, valamint regisztrációs dokumentumokat is rendelkezésre bocsátunk.

Teljesítmény adatok

A NIKKISO Non-Seal centrifugális réscsőmotoros szivattyú szabványos és félszabványos kivitelben is kapható.

Meghajtóegység adat

Max. áramlási sebesség.: 780 m³/h (3430 gpm) 1200 m³/h (5280 gpm)
Szivattyúfej, max.: 300 m (984 láb) 430 m (1411 láb)
Folyadék hőmérséklet-tartománya -60 és 350 °C között (-76 és 662 °F között) -200 és 450 °C között (-328 és 842 °F között)
Sűrűségtartomány 0,3 - 2,0 között Max. 13,6
Max. viszkozitás 200 mPa∙s (200 cP) 500 mPa∙s (500 cP)
Max. üzemi nyomás 4 MPa (600 psig) 80 MPa (11600 psig)
Folyadékkal érintkező végső anyag SUS316, SUS304 Alloy 20, Hastelloy C/B, titán, cirkon stb.
Motor teljesítménytartománya 0,4 - 200 kW (0,5 - 268 metrikus lóerő) 200 - 270 kW (268 -360 metrikus lóerő)

Szivattyúfej változatok

A különféle alkalmazásokhoz a szivattyúfejek számos változatát kínáljuk. A spektrum az általános célú változatoktól a magas hőmérséklethez, nagy nyomáshoz vagy agresszív folyadékokhoz kialakított verziókig terjed.

Alap (N)

A szivattyút és a motort egy adapterlemez vagy egy FB ház köti össze. A kezelt folyadék egy része a szivattyúkamra kimeneti részéből a rotortérbe kerül, hogy lehűtse a motort és kenje a csapágyakat. Ezután a csőtengelyen keresztül visszakerül a szivattyúkamrába. Az állószerkezet külső falára hűtő köpenyt lehet szerelni a szivattyúzott folyadék hőmérsékletének és egyéb jellemzőinek függvényében.

Keringetéssel erősített alap (V)

A keresztmetszeti méretei ugyanazok, mint az alap típusnak (N típus), de a visszatérési útvonal szélesebb, hogy magasabb viszkozitású (80 – 200 mPa) folyadékoknál is fenn lehessen tartani a folyadék visszaáramlását.

Magas hőmérsékletű kialakítás (T)

A szivattyú és a motor adapteren át kapcsolódik össze. Az adapter termikusan elválasztja a szivattyút a motortól, és megakadályozza a szivattyúról a motorra történő hőátadást. A magas hőmérsékletű típusnál egy külön keringetési rendszer biztosítja a motor hűtését és a csapágyak kenését. A keringetést befolyásolja a rotorkamra elülős részén elhelyezkedő segéd lapátkerék. Az állószerkezet külső falára egy hőcserélő van felszerelve, amely hűti a keringető folyadékot.

Magas hőmérsékletű kialakítás hűtés nélkül (HX)

A HX típus magas hőmérsékletű folyadékok továbbítására szolgál. Speciális, kerámia motorszigetelés használatával hűtésre nincs szükség. A HX típusra fűtőköpeny szerelhető, és nagyon jól megfelel a magas olvadáspontú (140 °C felett) folyadékok kezelésére, amely meghaladja a normál szerves motorszigetelő anyagok hőmérsékleti korlátait.

Iszapkezelés (S)

Az alapkonstrukció azonos a magas hőmérsékletű szivattyúéval. Ennek az elrendezésnek az a célja, hogy megakadályozza a kezelt iszapnak a rotorkamrába való kerülését. Tiszta, a kezelt folyadékkal kompatibilis folyadék ömlik ki a motor hátsó részén lévő bemeneti csatlakozóból, hogy megakadályozza az iszapnak a rotortérbe való kerülését. Ehhez normál esetben visszamosási vezetéket kellene kialakítani. A visszamosáshoz használt folyadék mennyiségét lásd a 4-2 ábrán.

Iszapkezelő mechanikai tömítéssel (M)

A visszamosási térfogat csökkentésének szükségére való válaszként a szivattyú és a motor közötti mechanikai tömítést megtestesítő típus is elérhető. (Lásd: 1-5 ábra) Ennek a típusnak a neve iszapkezelő típus mechanikai tömítéssel (M típus). A visszamosási térfogatot akár 100 ml/nap – 500 ml/nap mennyiségre lehet csökkenteni. (Lásd: 4-2 ábra)

Iszapkezelés gáztömítéssel (LG)

Rendelkezésre áll egy gáztömítéses típus, amely erősen korrozív folyadékok, polimerizációra hajlamos folyadékok vagy erősen koncentrált iszapvíz kezelésére alkalmas. (Lásd: 1-6 ábra) A felépítése lényegében azonos a fenti iszapkezelő mechanikai tömítéssel típussal. A szivattyú jellemzője, hogy a szivattyúegység és a motoregység közé egy gázkamra lett beszerelve. A gázkamrával a szivattyúegység teljesen el lett választva a motoregységtől, ezzel megszünteti annak a veszélyét, hogy a mechanikai tömítés elkopik vagy a kezelt folyadék korrodálja azt. Visszamosó folyadékként (100 ml/nap – 500 ml/nap) tiszta anyafolyadékok vagy olyan tiszta folyadékok használhatók, amelyek keverése a kezelt folyadékkal kis mennyiségben alkalmazva megengedett. Mivel a gáz a gáztömítésű kamrában gyűlik össze, így például levegő vagy nitrogén is használható. (Lásd: 4-3 ábra)

Iszapkezelés gáztömítéssel (G)

Függőleges soros szivattyú mechanikai tömítéssel. A szivattyúház és motor közötti gázkamra megakadályozza a mechanikai tömítés szilárd anyagok okozta sérülését.

Magas olvadáspontú kialakítás (B & C)

Ez a szivattyú a magas szilárdulási ponttal rendelkező folyadékok kezelésére alkalmas felépítéssel rendelkezik. A szivattyú és a motor külső oldalán fűtőköpennyel van felszerelve, hogy meg lehessen akadályozni a folyadéknak a töltés vagy a szivattyú működése közben történő megszilárdulását. A folyadék szilárdulási pontjától és a folyadék hőmérsékletétől függően elérhető az egyszerű magas olvadáspontú típus (C típus) és a teljes magas olvadáspontú típus (B típus).

Fordított keringetésű kialakítás (Q)

Ennek a szivattyúnak az a jellegzetessége, hogy a keringési vonal nem alkot zárt kört. A keringető folyadék a szivattyú spirálkamrájának lapátkerék kimeneti részéből a szivattyú elülső csapágyházán át a rotorkamrába kerül. Itt átmegy a rotorkamrán, és miután eltávolításra kerül a motor hátsó részén lévő hátsó csapágyház kimenetéből, visszakerül a szívótartály párazónájába a fordított keringetési vonalon át. (lásd: 4-4 ábra) Az alap típusnál, amennyiben a folyadék könnyen párolog, akkor ha a keringető folyadék hőmérséklete akár csak egy kicsit is megemelkedik, akkor a folyadék elpárolog, amikor átmegy a rotorkamrán, és ez üregesedéssel stb. jár.

Önszívó szivattyú, vízszintes (DN)

Az alapkonstrukció azonos az alap szivattyútípuséval. Ez a szivattyútípus pillangószelep használat anélkül is önfelszívóvá lett kialakítva. Mivel nincs pillangószelep, ezért az erősen korrozív anyagokat is kezelni tudja, továbbá nem áll fenn a gyenge önfelszívás lehetősége az akadozó pillangószelep miatt.

Alacsony áramlású, magasabb fejű, nagy sebességű kialakítás (HK)

A HK típust könnyen párolgó folyadékokhoz tervezték a fordított keringetési vonal segédcsővezetékei nélkül. Ez a szivattyú magasabb nyomás fenntartására képes, mint a motorkamrában lévő páranyomás, és ezzel megelőzi a párolgást. Amennyiben a HK szivattyútípus érdekli, vegye fel a kapcsolatot a Nikkiso Co., Ltd. vállalattal.

Többlépcsős

Hatékony működés nagy sebességű alkalmazásoknál.

Letöltések

Kapcsolattartó

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!