Nátrium-lauril-éter-szulfát hígítása tisztítószerek előállításához

Számos különböző felületaktív anyagot használnak ma tisztítószerek, samponok és tusfürdők, általános tisztítók és egyéb termékek előállításához.

A legszélesebb körben használt felületaktív anyag a nátrium-lauril-éter-szulfát (LES).

A LEWA adagoló és keverő rendszereket tervez és épít mosó- és tisztítószerek vagy kozmetikumok gyártásához.

Megoldás

1000 kg-nál magasabb napi LES fogyasztás felett érdemes számolni a LEWA LES folyamatos keverőjével történő helyi hígításra való átállás megtérülésével.

Ebben az esetben erősen koncentrált LES-t kell vásárolni, majd a kívánt koncentrációra hígítani és tárolni. A napi fogyasztás függvényében a LEWA folyamatos keverőrendszerébe történő befektetés néhány hónapon belül megtérülhet.

A LEWA folyamatos keverőrendszer előnyei:

  • Igazolható költségmegtakarítás
  • Nagyobb rugalmasság a termelésben
  • Tartósítószerek egyedi kiválasztása
  • Tartósítószerek alacsony fogyasztása
  • Nagyobb függetlenség
  • A készlet jelentősen tovább tart

A folyamatos keverő sematikus ábrája

Funkció leírása:

Két tipikus változat LES folyamatos keverővel vagy anélkül

LES (70%-os koncentráció), víz és valamilyen opcionális tartósító anyag egy időben, szivattyú vagy nyomáskülönbség meghajtásával a dinamikus keverő adagolójába kerül és összekeveredik. Az adott szivattyúk meghajtó motorjainak egyidejű vezérlése biztosítja a hígított oldat folyamatosan azonos minőségét az áramlásfelügyeleten keresztül.

A helyszínen lévő vezérlőkabin vezérlőpanelének használatával vagy opcionálisan távoli jeladással lehet beállítani a kívánt koncentrációt, illetve a termelési kimenetet.

Elérhető rendszerkapacitás: 1-15 t/h hígított LES.

Háttérinformációk

A nátrium-lauril-éter-szulfát (LES) olajban és zsírban oldódó tisztítószer.

Habzási tulajdonságának köszönhetően a LES nagyon sok testápolási termékben, illetve zsíroldóként kerül felhasználásra. Ezeknek a termékeknek az előállításában a LES rendszerint 26-28%-os kezdő koncentrációban kerül felhasználásra.

A LES kereskedelmi forgalomban 28%-os koncentrációban kapható, és amikor a már hígított felületaktív anyagot megvásárolják, akkor nagy mennyiségű, hígításhoz használt vizet is megvásárolnak, ezért a szállítási költségek is nagyon magasak.

Vagy meg lehet vásárolni a LES-t 70%-os tisztítószer tartalommal, és a folyamat kezdetén egy keverőtartályban a kívánt koncentrációra lehet hígítani. Ez további idő- és energiaráfordítással jár, és negatív hatással van a rendszer termelékenységére.

Kapcsolattartó személy

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!