Szivattyúk és rendszerek a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai iparban

A gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipari szivattyúk és szivattyúrendszerek vezető gyártójaként a LEWA támogatást nyújt Önnek a teljes megoldás kifejlesztésében, amely pontosan megfelel az Ön által végzett folyamatok követelményeinek.

Önnel együtt dolgozva tervezzük meg a feldolgozáshoz kapcsolódó összes fontos lépést, úgymint a továbbítást, adagolást, keverést, hűtést és fűtést, hogy Ön a nyersterméket költséghatékony folyamat során dolgozhassa fel.

Gyógyszeripar, élettudományok, biotechnológia
Higiénikus keverés, adagolás és szűrés LEWA megoldásokkal

A gyógyszerek gyártásához különleges szakértelemre van szükség, hogy a jogi előírásoknak eleget lehessen tenni.

A biztonság, a dokumentáció és a hitelesítés megbízhatósága számunkra kiemelt elsőbbséget élvez. Ezért hagyatkozhat a LEWA kipróbált és ellenőrzött szivattyúira, szivattyúkészleteire és teljes rendszereire a gyógyszeripar, az élettudomány és a biotechnológia szakterületeinek számos folyamata során.

A LEWA higiéniai adagolószivattyúk (LEWA ecodos és LEWA ecoflow) megfelelnek ezen folyamatok minden fertőtlenítési követelményeinek, és alacsony bioterhelésű vagy akár steril termékek gyártása esetén mindig az első számú választást jelentik.

LEWA Chromatography system for the pharmaceutical industry
Abbildung: Die Puffer-Inline-Verdünnung mithilfe von LEWA hygienic Dosierpumpen oder mit kompletten Prozess-Skids sind nur zwei von vielen Beispielen für Lösungen in den Branchen Pharma und Biotechnologie.

Inline hígítás, keverés, adagolás és más folyamatok a gyógyszeriparban, az élettudományi és biotechnológiai iparban

Rendszereink házon belüli mérnöki munkával készülnek, és megfelelnek az iparágra vonatkozó összes követelménynek, például az inline hígításhoz és az adagoláshoz (cGMP, GAMP, 21 CFR, stb.). Teljes dokumentációt, megfelelőségi vizsgálatokat, hitelesítést/tanúsítványt, telepítési és beüzemelési szolgáltatásokat is nyújtunk.

A LEWA rendszermegoldásai ezen a piacon számos alkalmazásban megtalálhatók, a folyadékok adagolásától kezdve, a diszperziók gyártásán, a folyamatok nagy nyomáson történő homogenizálásán, a különböző keverési feladatokon, szűrési eljárásokon, pufferek hígítási folyamatain és a termékek vagy koncentrátumok megfelelő kezelésén át, egészen a különféle DSP egységek műveleteiig. Ezekhez a feladatokhoz precíz térfogatáramra és az adott folyamat feltételeinek való pontos megfelelésre van szükség.

Termék alkalmazásokFeladatFolyamat/Rendszer
Termékeink és megoldásaink alkalmazási területei a gyógyszeriparban és a biotechnológiábanÉrzékeny, drága anyagok folyamatos arányos keveréseAdalékanyagok adagolása tabletta előállításában; tabletta bevonat, tartósítószerek
Folyadékok precíz hozzáadása a kromatográfiás folyamatokbanFolyadékok adagolása a tisztítási folyamathoz, pufferek és koncentrátumok hígítása
Érzékeny folyadékok adagolásaEnzimek,vitaminok, ízanyagok hozzáadása, adalékanyagok fermentáláshoz
Fehérjék és sejtek aszeptikus továbbításaMikroorganizmusok hozzáadása a fermentációban, vér vagy vérkomponensek szállítása, terméktovábbítás a töltési folyamatokban
Segédanyagok hozzáadásaSegédanyagok, mérgező vegyi anyagok
Folyadékok befecskendezése sajtolási vagy permetezési mechanizmusokhozAktív anyagok és tabletták gyártása, stabilizálóanyagok hozzáadása
Mikrofiltráció és ultrafiltráció, dialízis rendszerekFeldolgozási oldatok szűrése, köztes termékek precíz koncentrálása (biofarmakológiai anyagok), fehérjeoldatok koncentrálása és tisztítása, sejtek és részecskék szétválasztása
Nagynyomású és szuperkritikus alkalmazások2 fázis diszpergálása, hiperkritikus folyamatok CO2-vel, nanorészecskék létrehozása

Megoldások a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai iparban

A biofarmakológia, a finomvegyszerek, állatorvosi gyógyszerek és a speciális étrendkiegészítők piaca mind olyan berendezéseket igényel, amelyek könnyen üríthetők és tisztíthatók, és amelyeket a szabályozásoknak megfelelően gyártottak és dokumentáltak. A LEWA rendelkezik ügyfélspecifikus rendszerek tervezéséhez és kivitelezéséhez szükséges szakértelemmel ezen iparágak számára.

Ezen szektorok számára szállítunk egyszerű adagolási rendszerektől kezdve, amelyek az adalékanyagokat adagolják, a folyamatkromatográfiás adagolómodulokon és pufferhígítási rendszereken át, egészen a különböző anyagok arányos keverésére vagy szállítására szolgáló komplex rendszerekig igen sokféle megoldást.

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

Folyamatintegrált szivattyúrendszerek szűréshez és más folyamatokhoz

Alkalmazzuk a LEWA intellidrive technológiát is a nehéz adagolási és továbbítási feladatok megoldásához, például:

 • Csak minimális pulzációt megengedő alkalmazások, úgymint érzékeny kromatográf közegek vagy folyadékok szűrés közben
 • Erősen viszkózus folyadékok mint szirupok vagy zselék
 • Nagy pontosságú mérés töltési feladatokhoz
 • Hermetikusan zárt higiéniai és steril folyamatokhoz
 • Két folyadék keverése egyetlen szivattyúfejben, úgymint gradiens képzés kromatográfiai folyamatokban
 • Különböző áramlási sebességnél, inhomogén minőségekkel, változó nyomással és hőmérséklettel

Higiénikus tervezésű adagolószivattyúk

A LEWA higiénikus adagolószivattyúk (LEWA ecodos és LEWA ecoflow) hermetikusan zártak, szivárgásmentesek, nem érintkeznek a terméktérrel, pl. tengely révén sem. Ez biztosítja a szennyeződésmentes adagolást és továbbítást hosszú feldolgozási időn át.

A higiéniai szivattyúk multiplex szivattyúkként is használhatók (pl. receptek adagolásához). Ez azt jelenti, hogy több szivattyú meghajtó egységet is lehet egy meghajtó tengelyre szerelni. Az egyes szivattyúk ilyenkor különböző mennyiségeket továbbítanak a folyamatba. Az aszeptikus és steril termelési folyamatok biztonságának növelése érdekében a LEWA higiéniai szivattyúk tisztíthatóságát elismert, nemzetközileg érvényes irányelvek (EHEDG tisztíthatósági vizsgálat és QHD vizsgálati rendszer) mentén vizsgálják.

LEWA hygienic pump for the pharmaceutical industry

Előnyök áttekintése

Csúcsminőségű szivattyúk, berendezések és rendszerek

Teljes rendszerekbe vagy egységekbe épített csúcsminőségű szivattyúkat szállítunk a speciális alkalmazásokhoz. Mint mindig, természetesen most is a kipróbált LEWA minőségben.

Gazdaságos megoldások

Mindig gazdaságos szivattyúkat, rendszereket és egységeket szállítunk, melyek minimális energiafogyasztással, magas hatékonysággal, alacsony karbantartással és hosszú élettartammal rendelkeznek.

Kipróbált moduláris rendszer

Rendszereink és egységeink moduláris kialakításúak a különféle alkalmazásokhoz illeszkedő meghajtásokkal és szivattyúfejekkel.

Speciális nyersanyagok

Igény esetén rendszereinket speciális anyagokból is megépítjük (pl. Hastelloy, titán, duplex rozsdamentes acél és más egyéb anyagok). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba projektmenedzserünkkel.

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

a maximális üzembiztonság érdekében szabadalmaztatott szendvicsmembrán-szivattyúink fém vagy PTFE szendvicsmembránt használnak DPS membránvédelmi rendszerrel együtt.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az erősen polírozott felszínek és a minimális holtterű felépítés révén rendszereink kialakítása az ipar összes higiéniai szabványainak megfelel.

Egyszerű tisztítás

Az élelmiszer- és gyógyszeripar számára különösen fontos, hogy rendszereink gyorsan és egyszerűen tisztíthatók tisztítószerekkel vagy forró gőzzel.

Nemzetközi szabványok

A LEWA szivattyúk, rendszerek és egységek megfelelnek a főbb nemzetközi szabványoknak (pl. DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX, TA-Luft). Természetesen lehetősége van saját szabvány definiálására is.

Szerviz és karbantartás

Karbantartás, pótalkatrészek, javítás – bármelyik munkához jól képzett szerviztechnikusaink állnak rendelkezésre szerte a világon. Így gyors reagálást és problémamentes üzemelést garantálunk.

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecoflow sanitary food pump

Az ecoflow® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

A LEWA ecosmart® membrános adagolószivattyú olcsó megoldást jelent különböző alkalmazásokhoz, könnyen és kényelmesen megrendelhető online áruházunkból.

LEWA ecodos mechanikus membrános adagolószivattyú

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

A LEWA ecodos® mechanikus membrános adagolószivattyú a kisnyomású tartományban történő szivattyúzási és adagolási feladatokhoz megfelelő.

LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai kivitel

LEWA ecodos food pump

Az ecodos® membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben ideális az élelmiszer- és gyógyszeripari termékek szivattyúzásához a kisnyomású tartományban.

LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

A szervomotoros vezérlésű membrános adagolószivattyúk adagolóberendezésekben és -rendszerekben használhatók folyadékok precíz adagolásához és keveréséhez.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump FC

A LEWA mikroadagoló szivattyúkat a legkisebb térfogatáramok és a precíz adagolás teszi a legjobb választássá laboratóriumi felhasználáshoz.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

Pomac forgódugattyús szivattyú

Pomac rotary lobe pump PLP

Rugalmas szivattyú higiéniai szabványú alkalmazásokhoz akár egészen steril alkalmazásokig, híg folyadékokhoz, viszkózus és/vagy nyírásérzékeny anyagokhoz. Higiéniai forgódugattyús szivattyú (forgó pozitív kiszorítású szivattyú).

Pomac PDSP dupla csavarorsós szivattyú

Pomac Schraubenspindelpumpe

A Pomac dupla csavarorsós szivattyú ideális megoldás az élelmiszeripari, kozmetikai és gyógyszerészeti higiénikus technológiákhoz. Tudjon meg többet!

Pomac centrifugális szivattyú

Pomac centrifugal pump

Az alacsony viszkozitású anyagokhoz készült, rozsdamentes acél Pomac centrifugális szivattyúk optimális hidraulikus jellemzőkkel, egyedülálló moduláris kialakítással és különféle tengelytömítési opcióval rendelkeznek. Technológia: Higiéniai rozsdamentes acél centrifugális szivattyú

HMD Kontro

HMD Kontro centrifugal pump

HMD Kontro tömítés nélküli mágnessel hajtott szivattyúk. A HMD Kontro tömítés nélküli, állandó mágnessel hajtott centrifugális szivattyúk kivételes előnyöket kínálnak a mérgező, agresszív, gyúlékony, veszélyes és drága folyadékok kezeléséhez.

Sundyne

Sundyne process pumps

Sundyne & Sunflo Nagy sebességű szivattyúk és kompresszorok Az ISO-13709 és API-610 (OH5,OH6) szabványoknak megfelelő Sundyne nagy teljesítményű szivattyúk és a Sunflo szivattyúk tökéletes választást jelentenek a nagy nyomómagasságú, alacsony áramlási sebességű alkalmazásokhoz.

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Wernert vízszintes & függőleges műanyag szivattyúk Wernert nagy teljesítményű műanyag centrifugál szivattyúk korrozív, agresszív, mérgező és abrazív folyadékokhoz. Agresszív, abrazív, mérgező vagy abrazív folyadékok – a Wernert nem fémes anyagokból kínál megfelelő centrifugális szivattyúkat, pl. UHMW-PE, PVDF vagy PTFE.

Wilden Standard sűrített levegős szivattyú

Wilden air operated diaphragm pump

A sűrített levegővel működő duplamembrános szivattyú feltalálójaként a Wilden Pump Engineering Co. mutatta be az első ilyen kialakítású szivattyút 1955-ben. Sűrített levegő meghajtású duplamembrános pozitív kiszorítású szivattyú

Wilden sanitary/hygienic

Wilden Sanitary/Hygienic Druckluftpumpen vom Vertriebspartner Nummer Eins in Deutschland. Wir beraten Sie gerne.

LEWA gumiharmonikás pulzátorok

LEWA bellow pulsators

LEWA gumiharmonikás pulzátorok extrakciós folyamatokhoz és anyagkeverékek szétválasztásához. Keressen minket – örömmel segítünk!

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin kompresszorok. A Howden kompresszorok folyamatos és hosszú üzemhez lettek tervezve.

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Referenciák

 • Metering of citric acid

  Citromsav adagolása

  Citromsav adagolása

  Ügyféloldali kihívás: Extrakciós eljárás során a citromsav megbízható adagolása

  A LEWA szállítási vállalása: Előszerelt egység

  A szállítás részletei: 1 egyedi tervezésű adagolórendszer 1 LEWEA ecodos egészségügyi szivattyúval (550-es típus)

  LEWA fődarab(ok):
  egyedi tervezésű adagolórendszer
  LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Citromsav5550
  SzakterületTechnológia
  Vegyipar/gyógyszeripar/kozmetikumokAlapműveletek (elválasztás, extrakció)

Kapcsolattartó

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!