LEWA triplex high pressure pump for process engineering

LEWA triplex®
technológiai membránszivattyú

A robusztus LEWA triplex technológiai membránszivattyúk szabadalmaztatott LEWA DPS membránvédelmi rendszerrel vannak ellátva. Ez a megfelelő megoldás nagy nyomású folyamatokhoz minden iparágban és a folyadékok széles választékánál. Helytakarékos monoblokkos kialakításának köszönhetően ideális választás kis beépítési hely esetén.

A LEWA triplex akár 180 m³/h áramlási sebességet is elérhet, és akár 1200 bar ürítési nyomással is rendelkezhet.

LEWA triplex®
Kompakt, robusztus, megbízható.

LEWA triplex technológiai membránszivattyúinkat az olaj- és gázipartól kezdve a vegyiparon és az élelmiszeriparon át egészen az energetikai szektorig a nagy nyomású alkalmazások széles körében használják.

A szivattyúk a kipróbált és tesztelt, szabadalmaztatott LEWA membrántechnológiával vannak ellátva, tökéletesen biztonságos és megbízható működésűek, emellett a világ legkompaktabb kialakítású technológiai szivattyúi. Emellett rendelkeznek a hosszú élettartam, minimális életcikluson belüli költség és magas energiahatékonyság minden előnyével is.

A hat rendelkezésre álló méret 35 000 és 300 000 N közti dugattyúerőt fed le. Ez a folyamatok és alkalmazások széles körét elérhetővé teszi, és számos követelményt képes kielégíteni.

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

Nyerő érvek a LEWA triplex® mellett

A LEWA triplex egy hidraulikus működtetésű technológiai membránszivattyú kompakt felépítéssel, amely számos előnyt kínál a hasonló szivattyúkhoz képest.

Compact design

Szolid, kompakt kialakítás

A LEWA triplex szolid, tartós és hosszú élettartamú általános kialakítása az egy darabból készült forgattyúházból és a duplacsapágyas főtengelyből ered. A helytakarékos monoblokkos kialakítás révén a triplex a világ legkompaktabb technológiai szivattyúja. Ez ideális választássá teszi az olyan, kis beépítési helyet biztosító alkalmazásoknál és folyamatoknál, mint amilyen például egy olajfúró platform.


Synchronization for pulsation reduction

Alacsony pulzációs áramlási sebesség

A triplex sorozat rendkívül egyenletesen jár, és alacsony pulzációs áramlási sebességgel rendelkezik. Mindezt a dugattyúk egyenletes összehangolása (excentrikus eltolása) teszi lehetővé. Ez azt jelenti, hogy rendszerint nem szükséges pulzációcsökkentőt beépíteni a csővezetékrendszerbe.


Unique suction volume

Egyedi szívási kapacitás

A LEWA triplex technológiai membránszivattyút egyedi szívási teljesítménye emeli a többi hasonló szivattyú fölé. Az akár 0,1 bar-os abszolút szívási nyomás révén nem csupán a biztonságos beépítési lehetőségek széles skáláját kínálja, hanem más szivattyúkkal összehasonlítva a teljes rendszer működési költsége is jelentősen kisebb.


Safe start-up

Tökéletesen biztonságos és megbízható indítás

A technológiai szivattyúval való indítás biztonságos, megbízható és könnyű: a rugó üzemen kívül mindig semleges helyzetben tartja a membránt. Emiatt a membrán soha nem tud megsérülni az indítás alatti helytelen pozicionálás miatt.


Safety manometre

Biztonság és megbízhatóság extrém üzemi feltételek mellett

Számunkra a biztonság és megbízhatóság az első: a szivattyú még hibás üzemeltetés vagy extrém üzemi feltételek mellett sem károsodik. A beépített biztonsági mechanizmus maximális védelmet nyújt az embernek és a gépnek is – s mindezt nem csak az elsődleges nyomás jelenléte esetén, hanem a nyomás- vagy szívóvezetéket lezárva tartva is.


Creating fluid solutions

Gyakorlatilag minden folyadékhoz megfelelő

A triplex sorozat rugalmas kialakítása révén szinte minden folyadékhoz megfelelő. Az alkalmazáshoz igazított konfiguráció mindig a megfelelő technológiai membránszivattyút biztosítja, legyen szó veszélyes, toxikus, abrazív, viszkózus, a környezetre káros vagy érzékeny folyadékokról.

Diaphragm

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

Szabadalmaztatott szendvicsmembránunk nem csupán rendkívül strapabíró, hanem egyben igen jól védett is. A LEWA DPS membránvédelmi rendszer és membránfelügyeleti rendszer még azelőtt jelzi a membrán károsodását, hogy az elszakadna és ezzel esély nyílna a szivattyúzott folyadék szennyeződésére.

Pressure valve

Beépített nyomáskiegyenlítő szelep

A membránszivattyú hidraulikus blokkjában található nyomáskiegyenlítő szelep megelőzi az üzem közben kialakuló potenciális túltöltéses helyzeteket. A szelep egyedileg behangolható, így az eltérő üzemi helyzetekhez mindig hozzáigazítható.


Függőleges peremes motor

Triplex szivattyúink a helytakarékosság érdekében egészen a G3R méretig beépített csigahajtású és függőleges peremes motorral rendelkeznek.

API 675 szabvány

A triplex sorozat teljesíti az American Petroleum Institute nemzetközileg elismert API 675 minőségi szabványának követelményeit. Az ebben a szabványban szereplő, ipari környezetben elhelyezett pozitív kiszorítású szivattyúkra vonatkozó összes követelményt a tervezésre, kialakításra és teljesítményre tekintettel állították össze.

Alacsony karbantartási költségek és hosszú üzemi élettartam

Szivattyúink extrém alacsony karbantartási költségekkel és hosszú üzemi élettartammal bírnak. A rendszeres karbantartási intervallumok betartása mellett membránszivattyúink 40 évnél is hosszabb ideig üzemelhetnek.


Nagy energiahatékonyság

Az összes szivattyútechnológia közül a LEWA technológiai szivattyúk érik el a legnagyobb hatékonyságot. Triplex sorozatunk a nagy hatékonyságot alacsony energiafogyasztással párosítja.

Az egész világra kiterjedő szabványok

Szivattyúink tervezése során megfelelünk az olyan, vonatkozó nemzetközi szabványoknak, mint a VDMA 24284 és a 24286-10.

Hermetikusan zárt

A membránszivattyúk dinamikus tömítések nélkül üzemelnek. Ezáltal hermetikusan zárt munkaterület jön létre. Semmi sem képes kiszökni, és a folyadék semmilyen módon nem szennyeződik.

Videók: LEWA triplex®

Opciók

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Integrálás folyamatvezérlő rendszerekbe

A folyamatvezérlő rendszerek jelbekérése analóg és digitális módon is történhet. Az áramlási sebesség beállítása elektromos vagy pneumatikus löketbeállítással, illetve alternatív módon a motormeghajtással (FU) történik.

Diagnosztikai csatlakozás

Szivattyúink és rendszereink rendelkeznek a teljesítményük diagnosztikáját megkönnyítő csatlakozásokkal. Ezt szerviztechnikus végzi a helyszínen vagy távoli felügyeleten keresztül.

Fűtő- és hűtőköpeny

Szivattyúink a fűtő- és hűtőköpeny révén szinte minden hőmérséklethez alkalmasak, és igen hideg vagy rendkívül forró környezetben is képesek a folyadékok továbbítására.

Beépített nyomásszabályzó szelep

A beépített nyomásszabályzó szelep megelőzi a lehetséges túlterheléses helyzeteket. A szelep egyedileg beállítható, és a különféle működési helyzetekhez hozzáigazítható.

Gyártás különleges kialakítású anyagokból

Ha a folyamat megköveteli, a nedvesített alkatrészeket (pl. szivattyúfejek, szelepek) különleges kialakítású anyagokból gyártjuk. Ilyen például az 316/316L (1.4401/1.4404) rozsdamentes acél, a Hastelloy vagy Duplex acél és a PVC.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az egészségügyi/higiéniai kivitelű LEWA szivattyúk és rendszerek elérhetők az extrém magas tisztasági fokot igénylő alkalmazásokhoz, mint amilyenek például az élelmiszer- és gyógyszeripar.

CIP- és SIP-képes szivattyúk

Számos LEWA szivattyú, rendszer és egység tisztítható (helyszíni tisztítás) és sterilizálhat (helyszíni sterilizálás). Ennek az elvégzéséhez nem szükséges szétszerelni a berendezést.

Referenciák

 • Methanol injection

  Metanol befecskendezés

  Metanol befecskendezés

  Ügyféloldali kihívás: FPSO műveletekhez sarkköri feltételek mellett metanol befecskendezésére szolgáló csomag beépítése szükséges minimális rendelkezésre álló helyre

  A LEWA szállítási vállalása: Csomag

  A szállítás részletei: LEWA triplex technológiai membránszivattyú (G3G, G3S és GS típus)

  LEWA fődarab(ok): LEWA triplex technológiai membránszivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Metanol25052 400
  Metanol3058000
  Metanol3641500
  SzakterületTechnológia
  Nyílt tengeri úszó platform/olaj- és gáziparOlajkitermelés, nyílt tengeri úszó platform
 • Disposal of hydrocarbon condensate

  Szénhidrogén-kondenzátum ártalmatlanítása

  Szénhidrogén-kondenzátum ártalmatlanítása

  Ügyféloldali kihívás: A szénhidrogén-kondenzátum a földgázkitermelés közben keletkező melléktermék. Az ártalmatlanításához hermetikusan zárt technológiai membránszivattyúk szükségesek.

  A LEWA szállítási vállalása: Szivattyú

  A szállítás részletei: 2 LEWA triplex technológiai membránszivattyú (LDE3 typus), alapvázra szerelve, tetővel

  LEWA fődarab(ok): Egyedi tervezésű előszerelt egység és csomag

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Szénhidrogén-kondenzátum992000
  SzakterületTechnológia
  Szárazföldi/olaj- és gáziparGázkitermelés, szárazföldi
 • Disposal of Condensate

  Kondenzátum ártalmatlanítása

  Kondenzátum ártalmatlanítása

  Ügyféloldali kihívás: A kondenzátum a földgázkitermelés közben keletkező hulladék termék. Az ártalmatlanításhoz hermetikusan zárt technológiai membránszivattyúk szükségesek.

  A LEWA szállítási vállalása: Előszerelt egység

  A szállítás részletei: Tömítés nélküli LEWA triplex technológiai membránszivattyú (G3F típus), mágneses meghajtású előtétszivattyúval Alloy 625-ben

  LEWA fődarab(ok): LEWA triplex technológiai membránszivattyú

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Kondenzátum3012500
  SzakterületTechnológia
  Nyílt tengeri/olaj- és gáziparGázkitermelés, nyílt tengeri

Teljesítménybeli spektrum

A különféle szivattyúfejeket és vezérmű egységeket kombinálva a LEWA triplex technológiai membránszivattyúk széles teljesítménybeli spektrumot fednek le. Ez lehetővé teszi, hogy bármely kívánt alkalmazáshoz nagy teljesítményű, energiatakarékos szivattyút kínálhassunk.

Meghajtóegység adat

Típus Lökethossz [mm] Dugattyúszáron fellépő erő [N]
G3S 60 35 000
G3F 90 45 000
G3G 120 60 000
G3M 120 125 000
G3R 160 130 000
G3U 210 190 000
G3T 270 300 000

Teljesítmény áttekintés

Performance overview LEWA process pumps

Telepítési méretek

A triplex szivattyúk helytakarékos monoblokkos kialakítása maximális hatékonyságot biztosít a legszűkebb helyeken is.

G3S, G3F, G3G, G3M, G3R telepítési méretek

Típus H [mm] Sz [mm] M [mm]
G3S 1300 1150 1350
G3F 1550 1300 1850
G3G 2200 1750 1950
G3M 2300 1900 3150
G3R 2950 2050 3900

G3S, G3F, G3G, G3M, G3R telepítési méretek

Process pump installation dimensions

G3U, G3T telepítési méretek

Típus H [mm] Sz [mm] M [mm]
G3U 3300 4450 1750
G3T 3600 4950 2200

G3U, G3T telepítési méretek

Installation dimensions process pump drive unit G3, G3U, G3T

Szivattyúfej változatok

A különféle alkalmazásokhoz a szivattyúfejek számos változatát kínáljuk. A spektrum az általános célú változatoktól a magas hőmérséklethez, nagy nyomáshoz vagy agresszív folyadékokhoz kialakított verziókig terjed.

M500 szivattyúfej

Univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal nagy szállítási mennyiséghez. Bevált, tartós, megbízható, és membránhelyzet-szabályozással rendelkezik.

Típus M500
Nyomás 350 bar
Szállítási mennyiség 19 m³/h
Hőmérséklet -50 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDE méretű – ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M500
LEWA pump head M500

M900 szivattyúfej

Csúcstechnológiájú univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal a maximális működési megbízhatóságért. A szabadalmazott DPS-technológia a hidraulikus működtetésű membránszivattyúk területén világszerte egyedülálló szívómagasságot nyújt. Valamennyi ecoflow szivattyúra felszerelhető.

Típus M900
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 6 m³/h
Hőmérséklet -20 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

M800 szivattyúfej

Univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal szélsőséges nyomásokhoz. A membrán befogórendszerének különleges geometriája lehetővé teszi PTFE-membránok akár 1 000 bar nyomásig történő használatát; ez nagyon kompakt formát eredményez. Kifejezetten gazdaságos megoldás a nagynyomások tartományában, különösen a fémmembránnal szerelt szivattyúfejekkel összehasonlítva.

Típus M800
Nyomás 1 000 bar
Szállítási mennyiség 1,1 m³/h
Hőmérséklet -10 / +60 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDF méretű – ecoflow membrános folyamatszivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M800
LEWA pump head M800

M400 szivattyúfej

Bevált szivattyúfej fémmembránnal szélsőséges nyomásokhoz és magas hőmérsékletekhez. Nagyfokú szivárgási ellenállást igénylő feladatokhoz is alkalmas. A membrán két peremlemez között dolgozik, amelyek korlátozzák a membrán kitérését és különösen magas szintű működési megbízhatóságot nyújtanak. A membránfelügyeleti rendszer további biztonságot nyújt bármelyik membránréteg sérülésének azonnali jelzésével.

Típus M400
Nyomás 1200 bar
Szállítási mennyiség 0,8 m³/h
Hőmérséklet -40 / +200 °C
Viszkozitás 500 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDF méretű – ecoflow membrános folyamatszivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Távfej-kialakítású különleges szivattyúfejek

A folyamattechnológia bizonyos feladatai magukban foglalják a kritikus tulajdonságokkal (például magas hőmérséklettel vagy erős koptató hatással) rendelkező közegek adagolását vagy keringtetését. A rendszer, illetve a kezelőszemélyzet védelme érdekében ezeket a kritikus feltételeket gyakran távol kell tartani a használt adagolószivattyú kiszorítórendszerétől. A normál adagolószivattyúk – kompakt kialakításuk miatt – nem alkalmasak az ilyen feladatokra.

Típus MR / MV / KV
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 19 m³/h
Hőmérséklet -70 / +400 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület A távszivattyúfejek valamennyi LEWA ecoflow és LEWA hármas adagoló- és folyamatszivattúra felszerelhetők.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Szakterületek

Olaj és gáz
Olaj és gáz

Olaj és gáz

A szivattyúk, csomagok, előszerelt egységek és szárazföldi, valamint nyílt tengeri olaj- és gázkitermelő rendszerek építésében szerzett 60 éves tapasztalatunkra hagyatkozhat. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Finomítók
Finomítók

Finomítók

Lepárlóüzemeket immár 60 éve szállítunk kőolaj-feldolgozók számára. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Petrolkémia
Petrolkémia

Petrolkémia

Ellátjuk Önt tartós szivattyúkkal és adagolórendszerekkel a hidrokrakkolási folyamathoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Vegyszerek
Vegyszerek

Vegyszerek

A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ

Tisztító- és mosószerek
Tisztító- és mosószerek

Tisztító- és mosószerek

Megbízható, receptvezérelt rendszereket kínálunk tisztító- és mosószerek gyártásához. Kérjen további információkat a LEWA szakértőktől most!
További információ

Testápolás
Testápolás

Testápolás

A LEWA az Ön megbízható partnere a testápolószerek gyártásában. Rendszereink megfelelnek a legszigorúbb minőségi és higiéniai követelményeknek. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar
Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

A LEWA minden higiéniai követelménynek megfelelő szivattyúkat és rendszereket szállít a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar számára. Örömmel nyújtunk segítséget Önnek tanácsainkkal!
További információ

Élelmiszer- és italgyártó ipar
Élelmiszer- és italgyártó ipar

Élelmiszer- és italgyártó ipar

Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Energiaszolgáltatók
Energiaszolgáltatók

Energiaszolgáltatók

Adagolócsomagokat és szivattyúkat szállítunk erőművek és energiaszolgáltatók számára. Tudjon meg többet a LEWA energiaszolgáltatói iparág számára készült rendszermegoldásairól.
További információ

Alkalmazások

Letöltések

Kapcsolattartó személy

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!