LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

LEWA ecodos®
Mechanikus membrános adagolószivattyú

A LEWA ecodos biztonságos, megbízható és hatékony membrános adagolószivattyú mechanikai membránműködtetéssel, amely sokféle lehetőséget biztosít. Megfelel szinte minden adagolási és szivattyúzási feladathoz a kisnyomású tartományban. Többszivattyús üzemre is alkalmas funkciói révén kis lökésekben történő adagolásra, recept szerinti adagolásra és keverési feladatokra is alkalmas.

Az ecodos 0,4 - 1500 l/h térfogatáram és maximum 20 bar ürítési nyomás megvalósítására képes szivattyúfejenként.

LEWA ecodos®
Az optimális megoldás a kisnyomású tartományban.

A kisnyomású tartományban sok adagolási feladat elképzelhető. Elvileg az ilyen esetekben is használhatók a nagynyomású, például LEWA ecoflow típusú szivattyúk, de általában nem jelentenek hatékony megoldást.

A mechanikai működtetésű adagolószivattyúk használata mellett a másik fontos érv, hogy a szivattyúzott folyadékot megóvják a szennyeződéstől, hiszen hidraulikaolaj nincs a szivattyúban. Számos ügyfél előnyben részesíti a mechanikai működtetésű membrános szivattyúkat, különösen a gyógyszeripari alkalmazásokban és az olajjal reakcióba lépő folyadékok esetén.

Ezért a LEWA az ecodos sorozatot kínálja hatékony, biztonságos megoldásként a folyadékok kisnyomású tartományban történő szivattyúzásához.

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

Jó okok a LEWA ecodos® választásához

A LEWA ecodos mechanikus működtetésű adagolószivattyú felügyelt, 4 rétegű szendvicsmembránnal a kisnyomású tartományhoz, számos előnnyel a hasonló szivattyúkkal szemben.

Metering accuracy

Pontos adagolási beállítás

Az ecodos membrános szivattyú kis nyomás esetén is precíz, ± 1%-os térfogatáram-pontossággal adagol. A lökethossz, illetve a fordulatszám segítségével pontos, széles, akár 1:50 tartományban lehetséges a beállítás.


Various sizes and configurations

Különböző méretek és felszerelések

A LEWA ecodos precízen a követelményekhez igazítható: 13 kimeneti teljesítmény, 316/316L (1.4401/1.4404), PVC, PVDF vagy PTFE alapanyag és adaptálható kiegészítők révén a membrános adagolószivattyú szinte bármilyen szivattyúzási feladathoz alkalmas a kisnyomású tartományban.


Control systems

Beépítés nyitott és zárt hurkú vezérlőrendszerekbe

A LEWA ecodos egyszerűen integrálható a meglévő gyártórendszerbe: a motoroldalon a kimenet frekvenciaátalakító vagy automatikus löketbeállítás segítségével vezérelhető. Szívesen adunk tanácsot, hogy szivattyúi a maximális hatékonysággal működjenek.


Hermetikusan tömített

Az ecodos membrános adagolószivattyú mechanikus hajtású (nem hidraulikus hajtású). Ez azt jelenti, hogy a szivattyúzott folyadékot hidraulikaolaj vagy más környezeti behatás nem szennyezheti.

Magas szintű gyártási megbízhatóság

Ha a membrán meg is sérül, a működés folytatható. Ezért megfelelő válaszidő áll rendelkezésre karbantartási feladatokra. Ez magas szintű gyártási megbízhatóságot eredményez.

PTFE szendvicsmembrán

A 4 rétegű PTFE szendvicsmembrán nemcsak különlegesen stabil és hosszú élettartamú. A szabadalmaztatott DPS membránfelügyeleti rendszer emellett folyamatosan felügyeli is működés közben.

Opciók

Multiplex képesség

Az egyetlen meghajtóval rendelkező, függőleges építésű motorral ellátott egységek helytakarékosak. Alternatív megoldásként több, azonos vagy eltérő kimenetű meghajtóegység kombinálható a lüktetés csillapításához vagy a receptek adagolásához.

Robbanásbiztos kivitel

Szivattyúinkat, berendezéseinket és rendszereinket kérés esetén robbanásbiztos kivitelben is biztosítjuk EX zone 1 besorolású környezetekben való üzemeltetésre. Ezáltal maximális biztonságot garantálunk.

Integrálás folyamatvezérlő rendszerekbe

A folyamatvezérlő rendszerek jelbekérése analóg és digitális módon is történhet. Az áramlási sebesség beállítása elektromos vagy pneumatikus löketbeállítással, illetve alternatív módon a motormeghajtással (FU) történik.

Tökéletesen testreszabott tartozékok

Ügyelünk minden részletre: Az adagoló membránszivattyú összes elektromos és elektronikus tartozéka tökéletesen az egyedi termékhez van igazítva – az érintkező jeladójától egészen a frekvenciaváltóig.

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az egészségügyi/higiéniai kivitelű LEWA szivattyúk és rendszerek elérhetők az extrém magas tisztasági fokot igénylő alkalmazásokhoz, mint amilyenek például az élelmiszer- és gyógyszeripar.

Teljes körű dokumentáció

A dokumentációs folyamatban figyelembe vesszük saját követelményeit, és igény esetén vizsgálati jegyzőkönyveket, a kimeneti karakterisztikára vonatkozó nyomtatott anyagokat és ábrákat, valamint regisztrációs dokumentumokat is rendelkezésre bocsátunk.

Vezérlő- és szabályzóegységek

Az adagoló membránszivattyúk gyakran előforduló szabványos feladatainak (pl. tömeges adagolás) elvégzése a tesztelt működésű vezérlő- és szabályzóegységekkel jelentősen gyorsabbá és könnyebbé válik.

Termékkínálat

A LEWA ecodos membrános adagolószivattyú többféle méretben kapható, az alkalmazástól függően. Ez a szivattyú 2 - 1500 l/h térfogatáramot valósít meg.

Szivattyútípus/térfogatáram
Megengedett nyomás, nemesacél
Megengedett nyomás, műanyagMegengedett hőmérséklet [°C]
[l/h][bar][bar] VAPVCPVDF
22012806080
42012806080
62012806080
122012806080
251010806080
501010806080
901010806080
1801010806080
3507,57,5806080
5507,57,5806080
75055806080
1 10055806080
1 50055806080

Telepítési méretek

Helymegtakarítás és kis tömeg a szivattyúk csoportos kialakítása révén. Több folyadék adagolása egyidejűleg, különböző szivattyúfejekkel.

Telepítési méretek

TípusHo. [mm]Szé. [mm] ∆Szé. [mm]Ma. [mm]
2 – 5036022085480
90 – 350425220120570
550595270175660
750 – 1500¹)500400-800
750 – 1500²)500900250450

1) függőlegesen beszerelt motor

2) vízszintesen beszerelt motor

Telepítési méretek

Assembly dimensions LEWA ecodos

Iparágak

Finomítók
Finomítók

Finomítók

Lepárlóüzemeket immár 60 éve szállítunk kőolaj-feldolgozók számára. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Petrolkémia
Petrolkémia

Petrolkémia

Ellátjuk Önt tartós szivattyúkkal és adagolórendszerekkel a hidrokrakkolási folyamathoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Vegyszerek
Vegyszerek

Vegyszerek

A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ

Műanyagok
Műanyagok

Műanyagok

A LEWA támogatja Önt minden részfolyamatban, polietilén feldolgozásban, műanyag-extrúzióban egyedi berendezéseivel és rendszereivel.
További információ

Tisztító- és mosószerek
Tisztító- és mosószerek

Tisztító- és mosószerek

Megbízható, receptvezérelt rendszereket kínálunk tisztító- és mosószerek gyártásához. Kérjen további információkat a LEWA szakértőktől most!
További információ

Testápolás
Testápolás

Testápolás

A LEWA az Ön megbízható partnere a testápolószerek gyártásában. Rendszereink megfelelnek a legszigorúbb minőségi és higiéniai követelményeknek. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar
Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

A LEWA minden higiéniai követelménynek megfelelő szivattyúkat és rendszereket szállít a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar számára. Örömmel nyújtunk segítséget Önnek tanácsainkkal!
További információ

Élelmiszer- és italgyártó ipar
Élelmiszer- és italgyártó ipar

Élelmiszer- és italgyártó ipar

Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Energiaszolgáltatók
Energiaszolgáltatók

Energiaszolgáltatók

Adagolócsomagokat és szivattyúkat szállítunk erőművek és energiaszolgáltatók számára. Tudjon meg többet a LEWA energiaszolgáltatói iparág számára készült rendszermegoldásairól.
További információ

Egyéb iparágak
Egyéb iparágak

Egyéb iparágak

Folyadékkezelési szakértőként természetesen tapasztalatokkal rendelkezünk számos más területen is. Egyszerűen lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal és tudjon meg többet!
További információ

Alkalmazások

Letölthető anyagok

Kapcsolattartó személyek

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!