Vegyi szivattyúk és adagolócsomagok a vegyiparban

Amikor kritikus, vagyis a környezetre veszélyes, mérgező vagy gyúlékony folyadékok vagy szuszpenziók megbízható továbbítására vagy adagolására van szükség nagynyomású folyamatokban, akkor a LEWA hermetikusan zárt adagolószivattyúinak, technológiai membránszivattyúinak és adagolórendszereinek nincs alternatívája.

Kiváló minőségű vegyi anyag szivattyúkat és egyedi kialakítású rendszereket szállítunk világszerte az ilyen alkalmazásokhoz. Ezt a teljes szolgáltatást egyetlen forrásból kapja: a konzultációtól egészen az üzembe helyezésig.

Vegyipar
A LEWA az első számú választás kritikus műveletek és folyamatok esetén

A vegyiparban a kritikus folyamatok rendszereinek és a vegyi anyag szivattyúknak biztonságosnak és megbízhatónak kell lenniük. Ezekben a folyamatokban a folyadékok gyakran nemcsak különlegesen drágák, hanem igen mérgezőek, környezetkárosító hatásúak.

Ezért az akár 1200 bar nyomásig használható, hermetikusan zárt LEWA szivattyúk az első számú választást jelentik a köztes vegyi anyagok és végtermékek gyártásában. Megbízhat jól bevált termékeinkben és az iparágban szerzett sokéves tapasztalatunkban és gyakorlatunkban.

LEWA metering system for the chemical industry

Vegyi anyag szivattyúk alkalmazási területei

Testreszabott vegyi anyag szivattyúkat és berendezéseket tervezünk, fejlesztünk és gyártunk a vegyipar széleskörű alkalmazási területei és technológiái számára. Vegyi anyag szivattyúink és berendezéseink kialakításától és konfigurációjától függően a következő működési tartományok érvényesek:

 • Viszkozitás: min. 0,1 mPa∙s, max. 1500000 mPa∙s
 • Folyadék-hőmérséklet: min. -80°C, max. +200°C
 • Szilárd nyomás karaktergörbéje, max. 1200 bar

SkálaVegyi alaptermékekVegyi köztes és végtermékek
 • Laboratórium
 • Vizsgálati központ
 • Gyártás
 • Izocianát
 • Etilén-oxid
 • Kaprolaktám
 • Sztirén
 • Karbamid
 • Trágyák
 • Növényvédőszerek
 • Rovarirtószerek
 • Légfrissítő spray-k (lakóterekhez)
 • Vitaminok
 • Aminok
 • Folyékony ammónia
 • Pigmentek
 • Melaminok
 • Színezékek
 • Festék adalékok
 • Lágyítószerek
 • Oldószerek
 • Fertőtlenítők
 • Felületaktív anyagok
 • Antioxidánsok
 • Akrilát
 • Műanyagok

Előnyök áttekintése

Csúcsminőségű szivattyúk, berendezések és rendszerek

Teljes rendszerekbe vagy egységekbe épített csúcsminőségű szivattyúkat szállítunk a speciális alkalmazásokhoz. Mint mindig, természetesen most is a kipróbált LEWA minőségben.

Nemzetközi szabványok

A LEWA szivattyúk, rendszerek és egységek megfelelnek a főbb nemzetközi szabványoknak (pl. DVGW G280, WHG, PED, ISO 9001, ASME, ATEX, TA-Luft). Természetesen lehetősége van saját szabvány definiálására is.

Változtatható szivattyúfejek

Szivattyúinkat az alkalmazásokhoz illeszkedő szivattyúfejekkel látjuk el, például fokozott biztonságú fejekkel etilénoxid vagy más veszélyes anyagok feldolgozása során.

Távvezérléses fejkialakítás

Extrém alkalmazásokhoz alacsony és magas hőmérsékletű szivattyúkat is kínálunk távvezérléses fejkialakítással. Ezzel megvédjük az érzékeny alkatrészeket a hosszabb élettartam érdekében.

Pilot berendezés a folyamat optimalizálásához

Támaszkodhat több mint 60 évnyi tapasztalatunkra a berendezések és rendszerek tervezése során: a megbízóval együttműködve pilot berendezést építünk ki a folyamatok és eljárások optimalizálásához.

Kipróbált moduláris rendszer

Rendszereink és egységeink moduláris kialakításúak a különféle alkalmazásokhoz illeszkedő meghajtásokkal és szivattyúfejekkel.

Speciális nyersanyagok

Igény esetén rendszereinket speciális anyagokból is megépítjük (pl. Hastelloy, titán, duplex rozsdamentes acél és más egyéb anyagok). Érdeklődés esetén lépjen kapcsolatba projektmenedzserünkkel.

Hűtő- és fűtőberendezések

Rugalmasan reagálunk a külső körülményekre, szükség esetén a szivattyúfejek és a teljes vegyi szivattyúk is felszerelhetők hűtő- és fűtőberendezéssel.

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

a maximális üzembiztonság érdekében szabadalmaztatott szendvicsmembrán-szivattyúink fém vagy PTFE szendvicsmembránt használnak DPS membránvédelmi rendszerrel együtt.

Alkalmazások

Termékek

LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú

LEWA ecoflow diaphragm metering pump

A LEWA ecoflow® membrános adagolószivattyú valódi sokoldalú, minden iparágban használható tehetség az adagolás és keverés terén.

LEWA ecoflow tömített dugattyús adagolószivattyú

LEWA ecoflow packed plunger metering pump

A LEWA ecoflow® tömített dugattyús adagolószivattyú nagy teljesítményű és gazdaságos adagolószivattyú egyszerű szivattyúzási és adagolási feladatokhoz.

LEWA ecosmart

LEWA ecosmart the smart metering pump

A LEWA ecosmart® membrános adagolószivattyú olcsó megoldást jelent különböző alkalmazásokhoz, könnyen és kényelmesen megrendelhető online áruházunkból.

LEWA ecodos mechanikus membrános adagolószivattyú

LEWA ecodos mechanical diaphragm pump

A LEWA ecodos® mechanikus membrános adagolószivattyú a kisnyomású tartományban történő szivattyúzási és adagolási feladatokhoz megfelelő.

LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

A szervomotoros vezérlésű membrános adagolószivattyúk adagolóberendezésekben és -rendszerekben használhatók folyadékok precíz adagolásához és keveréséhez.

LEWA M mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump M

Az M sorozatú LEWA mikroadagoló szivattyúk megfelelőek a laboratóriumokban és kutatóintézetekben alkalmazott legkisebb térfogatáramokhoz.

LEWA FC mikroadagoló szivattyúk

LEWA micrometering pump FC

A LEWA mikroadagoló szivattyúkat a legkisebb térfogatáramok és a precíz adagolás teszi a legjobb választássá laboratóriumi felhasználáshoz.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

Pomac forgódugattyús szivattyú

Pomac rotary lobe pump PLP

Rugalmas szivattyú higiéniai szabványú alkalmazásokhoz akár egészen steril alkalmazásokig, híg folyadékokhoz, viszkózus és/vagy nyírásérzékeny anyagokhoz. Higiéniai forgódugattyús szivattyú (forgó pozitív kiszorítású szivattyú).

Nikkiso kriogenikus szivattyú

Nikkiso cryogenic pump

A NIKKISO kriogenikus szivattyú ideális választás LPG és LNG továbbítására. Kérje szakértőink tanácsát!

Nikkiso centrifugális réscsőmotoros szivattyú

Nikkiso canned motor pump

A NIKKISO centrifugális réscsőmotoros szivattyúk tökéletes választást jelentenek a vegyipari továbbítási és keringetési feladatok megoldására. A kiválasztásban örömmel nyújtunk segítséget Önnek!

Pomac centrifugális szivattyú

Pomac centrifugal pump

Az alacsony viszkozitású anyagokhoz készült, rozsdamentes acél Pomac centrifugális szivattyúk optimális hidraulikus jellemzőkkel, egyedülálló moduláris kialakítással és különféle tengelytömítési opcióval rendelkeznek. Technológia: Higiéniai rozsdamentes acél centrifugális szivattyú

HMD Kontro

HMD Kontro centrifugal pump

HMD Kontro tömítés nélküli mágnessel hajtott szivattyúk. A HMD Kontro tömítés nélküli, állandó mágnessel hajtott centrifugális szivattyúk kivételes előnyöket kínálnak a mérgező, agresszív, gyúlékony, veszélyes és drága folyadékok kezeléséhez.

Sundyne

Sundyne process pumps

Sundyne & Sunflo Nagy sebességű szivattyúk és kompresszorok Az ISO-13709 és API-610 (OH5,OH6) szabványoknak megfelelő Sundyne nagy teljesítményű szivattyúk és a Sunflo szivattyúk tökéletes választást jelentenek a nagy nyomómagasságú, alacsony áramlási sebességű alkalmazásokhoz.

Wernert

Wernert centrifugal pumps

Wernert vízszintes & függőleges műanyag szivattyúk Wernert nagy teljesítményű műanyag centrifugál szivattyúk korrozív, agresszív, mérgező és abrazív folyadékokhoz. Agresszív, abrazív, mérgező vagy abrazív folyadékok – a Wernert nem fémes anyagokból kínál megfelelő centrifugális szivattyúkat, pl. UHMW-PE, PVDF vagy PTFE.

Wilden Standard sűrített levegős szivattyú

Wilden air operated diaphragm pump

A sűrített levegővel működő duplamembrános szivattyú feltalálójaként a Wilden Pump Engineering Co. mutatta be az első ilyen kialakítású szivattyút 1955-ben. Sűrített levegő meghajtású duplamembrános pozitív kiszorítású szivattyú

Vegyi befecskendező csomagok

Chemical Injection Package

A vegyi befecskendező csomagok vegyi anyagok befecskendezésére szolgálnak. Csomagjainkat – beleértve a tartályt, a csővezetéket és a kiegészítőket is – az ügyfél specifikációjának megfelelően állítjuk össze.

LEWA előszerelt szivattyúegységek

LEWA Pumpskid

Használatra kész, egyedi kialakítású előszerelt szivattyúegységek kis helyigényű kialakítással az olaj- és gázipar számára. Kérje tanácsunkat!

LEWA gumiharmonikás pulzátorok

LEWA bellow pulsators

LEWA gumiharmonikás pulzátorok extrakciós folyamatokhoz és anyagkeverékek szétválasztásához. Keressen minket – örömmel segítünk!

Szagosító rendszerek

LEWA odorizing systems

Gázszagosító rendszerek földgázhoz, oxigénhez, nitrogénhez és szén-dioxidhoz. Kérje tanácsunkat, és bízzon 40 évnyi szakértelmünkben!

Egyedi termelési egységek

LEWA metering and mixing system

A LEWA teljes rendszereket fejleszt folyadékok adagolásához, keveréséhez és betöltéséhez. Keressen minket, és örömmel adunk tanácsot!

Ügyfélspecifikus adagoló rendszer

LEWA metering system

A LEWA a specifikációnak megfelelő, egyedi adagoló rendszereket készít. Bízzon meg az adagolási technológiáról különféle iparágakban szerzett 60 évnyi tapasztalatunkban!

Geveke Nitrogen Generation Package

Geveke Nitrogen Generation Package

Mit dem Nitrogen Generation Package bietet Geveke eine komplette Anlage zur Gewinnung von Stickstoff für Prozesse bei der Öl- und Gasförderung.

Howden Burton Corblin

Howden Compressors

Howden Burton Corblin kompresszorok. A Howden kompresszorok folyamatos és hosszú üzemhez lettek tervezve.

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Referenciák

 • Metering of citric acid

  Citromsav adagolása

  Citromsav adagolása

  Ügyféloldali kihívás: Extrakciós eljárás során a citromsav megbízható adagolása

  A LEWA szállítási vállalása: Előszerelt egység

  A szállítás részletei: 1 egyedi tervezésű adagolórendszer 1 LEWEA ecodos egészségügyi szivattyúval (550-es típus)

  LEWA fődarab(ok):
  egyedi tervezésű adagolórendszer
  LEWA ecodos egészségügyi/higiéniai

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Citromsav5550
  SzakterületTechnológia
  Vegyipar/gyógyszeripar/kozmetikumokAlapműveletek (elválasztás, extrakció)
 • Metering of phosphate precipitation

  Foszfátkicsapatás adagolása

  Foszfátkicsapatás adagolása

  Ügyféloldali kihívás: Egy foszfátkicsapató adagolóállomás modernizálása a törvényi szabályzásoknak megfelelően és az energiafogyasztás mérséklésével

  A LEWA szállítási vállalása: Szivattyú

  A szállítás részletei: 4 LEWA ecosmart adagoló membránszivattyú (LCA1 típus)

  LEWA fődarab(ok): LEWA ecosmart

  FolyadékNyomás (bar)Áramlási sebesség (l/h)
  Foszfát kicsapatása max.12 26
  SzakterületTechnológiaÜgyfél
  Vízkezelés/vegyszerek Foszfátkicsapatás adagolása Conaqua Wassertechnik GmbH

Kapcsolattartó

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!