Glikolbefecskendezés földgáz hidratálása közben LEWA csomagokkal és technológiai membránszivattyúkkal

A földalatti üregekben tárolt gáz felszívja a környező sódómok nedvességét, és ezért kezelésre szorul.

A glikolt elsősorban a gáz nedvességtartalmának csökkentésére használják. Különböző típusú glikolokat (EG, TEG, MEG) használnak erre a célra, lehetővé téve a gáz kompresszióját és további szállítását.

A LEWA egyedi kialakítású technológiai membránszivattyúkat és csomagokat kínál, amelyeket glikol befecskendezésére optimalizáltak.

Megoldás

LEWA csomagok előnyei a glikolbefecskendezésben:

  • Szivárgásmentes, hermetikusan zárt
  • A membrán cseréje nagyon egyszerű
  • Minden mozgó alkatrész védő, kenő hidraulikus folyadékban működik
  • Nagyon hosszú élettartam (gyakran 10 000 óránál is hosszabb folyamatos működés)
  • Meggyőző teljes tulajdonlási költség (TCO): A LEWA a szükséges berendezést a legalacsonyabb állásidővel, alacsony karbantartási igénnyel, alacsony súrlódási veszteséggel és alacsony energiafogyasztással és a leghatékonyabb szivattyúkkal kínálja

Háttérinformációk

Folyamat leírása

Gáz dehidratálása glikol használatával

A glikolt elválasztják a gáztól, ekkor nedvességet tartalmaz. A felszívott nedvesség szennyezőanyagokat is tartalmaz, mint például H2S-t, ként, szilárd anyagokat, amelyek a vizet savassá és rendkívül korrozívvá teszik.

Az alacsony pH érték semlegesítése marószóda befecskendezésével történik. Ezt követően a glikolt mintegy 120° C-ra hevítik fel, elpárologtatva a víztartalmat. Ezután a glikol készen áll az újrafelhasználásra, és vissza lehet fecskendezni a beérkező gázba.

A glikolbefecskendezésén túl minden nagy szárítórendszernél szükség van egy vagy több vegyi befecskendező rendszerre a semlegesítéshez.

Különböző technológiák vannak – az egyszerű befecskendezéstől az úgynevezett nagysebességű oszlopokig (GESIP® technológia) – amely biztosítja a gyors szárítást és magas gázáramot enged meg.

LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú

LEWA high pressure pump for process engineering

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyú a nagynyomású folyamattechnológiákhoz gyártott innovatív és univerzális szivattyúk legnagyobb teljesítményű tagja.

LEWA triplex technológiai szivattyú

LEWA triplex high pressure pump for process engineering

A LEWA triplex a legkompaktabb technológiai membránszivattyú a világon a nagynyomású technológiákban az összes iparágban. Keressen minket – örömmel segítünk!

LEWA dugattyús szivattyú

LEWA Plungerpump

A LEWA a szivattyúk szakértője: A tengeri vagy szárazföldi alkalmazás követelményeinek leginkább megfelelő dugattyús szivattyú ügyében lépjen velünk kapcsolatba!

Sundyne

Sundyne process pumps

Sundyne & Sunflo Nagy sebességű szivattyúk és kompresszorok Az ISO-13709 és API-610 (OH5,OH6) szabványoknak megfelelő Sundyne nagy teljesítményű szivattyúk és a Sunflo szivattyúk tökéletes választást jelentenek a nagy nyomómagasságú, alacsony áramlási sebességű alkalmazásokhoz.

Vegyi befecskendező csomagok

Chemical Injection Package

A vegyi befecskendező csomagok vegyi anyagok befecskendezésére szolgálnak. Csomagjainkat – beleértve a tartályt, a csővezetéket és a kiegészítőket is – az ügyfél specifikációjának megfelelően állítjuk össze.

LEWA előszerelt szivattyúegységek

LEWA Pumpskid

Használatra kész, egyedi kialakítású előszerelt szivattyúegységek kis helyigényű kialakítással az olaj- és gázipar számára. Kérje tanácsunkat!

Chemineer keverési technológia

Chemineer agitators

Chemineer keverési technológia. A Chemineer keverők kínálata széles spektrumú. A lapátos keverőktől a turbinásig csaknem az összes folyadék vagy gáz keverési eljáráshoz alkalmazhatók.

Termékek

Kapcsolattartó személy

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!