LEWA high pressure pump for process engineering

LEWA ecoflow®
technológiai membránszivattyú

Az ecoflow technológiai membránszivattyú egy nagynyomású folyamati technológiához készült, fejlett szivattyú. A szivattyú számos szegmenskialakítással rendelkezik, és az ipari alkalmazások hatalmas választéka számára kínál megfelelő megoldást.

A folyamat maximális megbízhatóságát a DPS membránvédelmi rendszer garantálja. A technológiai membránszivattyú akár 19 m3/h áramlási sebességet is elérhet a szivattyúfejen, és akár 1200 bar ürítési nyomással is rendelkezhet.

LEWA ecoflow®
A nagynyomású mindenes.

Az ecoflow technológiai membránszivattyúk az ecoflow adagoló membránszivattyúk „nagy testvérei”. Ezek a világ legfejlettebb szivattyúi, melyek szinte az összes, a folyamati technológia által megkövetelt nagy ürítési nyomású alkalmazáshoz megfelelőek.

A kipróbált és tesztelt moduláris rendszer lehetővé teszi a különféle szivattyúfejek és meghajtóegységek kombinálását különböző szegmentális felépítésekben, sorozatos és boxer kivitelben.

Szabadalmaztatott szendvicsmembránjának, membránvédelmi rendszerének és a meghajtóegység strapabírásának köszönhetően az ecoflow – a felhasználótól függően – a legkeményebb feltételek mellett is megbízhatóan működik. Szinte bármely anyaghoz alkalmazható, beleértve a veszélyes, a gyúlékony, a toxikus, az abrazív, a viszkózus, a környezetre káros és az érzékeny folyadékokat is.


LEWA high pressure pump for process engineering

Nyerő érvek a LEWA ecoflow® mellett

A LEWA ecoflow egy hidraulikus működtetésű technológiai membránszivattyú szegmentális felépítéssel, és egyben a világpiac technológiai úttörője is.

Suction capability

Egyedi szívási kapacitás

A LEWA ecoflow technológiai membránszivattyút a többi szivattyútól egyedi szívási kapacitása különbözteti meg. Az akár 0,1 bar-os abszolút szívási nyomás révén nem csupán a biztonságos beépítési lehetőségek széles skáláját kínálja, hanem más szivattyúkkal összehasonlítva a teljes rendszer működési költsége is jelentősen kisebb.


Modular System

Moduláris rendszer

A kipróbált és tesztelt moduláris rendszerű felépítése lehetővé teszi a különféle szivattyúfejek és meghajtóegységek kombinálását különböző szegmentális felépítésekben, sorozatos és boxer kivitelben. Ezáltal mindig ki tudjuk alakítani az egyedi igényeknek megfelelő technológiai szivattyúkat. A tervezés során figyelembe a teljesítménnyel és a helyigénnyel kapcsolatos követelményeket is figyelembe vesszük.


Safe start-up

Tökéletesen biztonságos és megbízható indítás

A technológiai szivattyúval való indítás biztonságos, megbízható és könnyű: a rugó üzemen kívül mindig semleges helyzetben tartja a membránt. Emiatt a membrán soha nem tud megsérülni az indítás alatti helytelen pozicionálás miatt.


Long lifetime

Alacsony karbantartási költségek és hosszú üzemi élettartam

Az ecoflow sorozat minden összetevője hosszú üzemi élettartamú, emellett rendkívül alacsony karbantartási és üzemeltetési költségekkel bír. A rendszeres karbantartási intervallumok betartása mellett membránszivattyúink 40 évnél is hosszabb ideig részesei lehetnek a gyártási folyamatának.


Safety manometre

Biztonság és megbízhatóság extrém üzemi feltételek mellett

Számunkra a biztonság és megbízhatóság az első: a szivattyú még hibás üzemeltetés vagy extrém üzemi feltételek mellett sem károsodik. A beépített biztonsági mechanizmus maximális védelmet nyújt az embernek és a gépnek is – s mindezt nem csak az elsődleges nyomás jelenléte esetén, hanem a nyomás- vagy szívóvezetéket lezárva tartva is.


Gyakorlatilag minden folyadékhoz megfelelő

Az ecoflow sorozat rugalmas kialakítása révén szinte minden folyadékhoz megfelelő. A felhasználóhoz igazított konfiguráció mindig a megfelelő technológiai membránszivattyút biztosítja, legyen szó veszélyes, toxikus, abrazív, viszkózus, a környezetre káros vagy érzékeny folyadékokról.

Változtatható excentrikus elv

Az áramlási sebesség a kipróbált és tesztelt változtatható excentrikus elvet felhasználva a lökethosszal egyenes arányban változtatható.

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

Szabadalmaztatott szendvicsmembránunk nem csupán rendkívül strapabíró, hanem egyben igen jól védett is. A LEWA DPS membránvédelmi rendszer és membránfelügyeleti rendszer még azelőtt jelzi a membrán károsodását, hogy az elszakadna és ezzel esély nyílna a szivattyúzott folyadék szennyeződésére.


Beépített nyomáskiegyenlítő szelep

A membránszivattyú hidraulikus blokkjában található nyomáskiegyenlítő szelep megelőzi az üzem közben kialakuló potenciális túltöltéses helyzeteket. A szelep egyedileg behangolható, így az eltérő üzemi helyzetekhez mindig hozzáigazítható.

API 675 szabvány

Az ecoflow sorozat teljesíti az American Petroleum Institute nemzetközileg elismert API 675 minőségi szabványának követelményeit. Az ebben a szabványban szereplő, ipari környezetben elhelyezett pozitív kiszorítású szivattyúkra vonatkozó összes követelményt a tervezésre, kialakításra és teljesítményre tekintettel állították össze.

Robusztus meghajtóegységek

Meghajtóegységeink rendkívül robusztusak és tartósak. Ezáltal szivattyúink a legkeményebb feltételek mellett is ideális választásnak számítanak.


Nagy energiahatékonyság

Az összes szivattyútechnológia közül a LEWA membránszivattyúk érik el a legmagasabb hatékonyságot. Ecoflow sorozatunk a magas hatékonyságot alacsony energiafogyasztással párosítja.

Az egész világra kiterjedő szabványok

A szivattyúk tervezése során igazodunk az olyan, nemzetközileg elismert szabványokhoz, mint a VDMA 24284, a 24286-10 vagy az FDA irányelvek.

Hermetikusan zárt

A membránszivattyúk dinamikus tömítések nélkül üzemelnek. Ezáltal hermetikusan zárt munkaterület jön létre. Semmi sem képes kiszökni, és a folyadék semmilyen módon nem képes beszennyeződni.

Opciók

Multiplex képesség

Az egyetlen meghajtóval rendelkező, függőleges építésű motorral ellátott egységek helytakarékosak. Alternatív megoldásként több, azonos vagy eltérő kimenetű meghajtóegység kombinálható a lüktetés csillapításához vagy a receptek adagolásához.

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Integrálás folyamatvezérlő rendszerekbe

A folyamatvezérlő rendszerek jelbekérése analóg és digitális módon is történhet. Az áramlási sebesség beállítása elektromos vagy pneumatikus löketbeállítással, illetve alternatív módon a motormeghajtással (FU) történik.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az egészségügyi/higiéniai kivitelű LEWA szivattyúk és rendszerek elérhetők az extrém magas tisztasági fokot igénylő alkalmazásokhoz, mint amilyenek például az élelmiszer- és gyógyszeripar.

Fűtő- és hűtőköpeny

Szivattyúink a fűtő- és hűtőköpeny révén szinte minden hőmérséklethez alkalmasak, és igen hideg vagy rendkívül forró környezetben is képesek a folyadékok továbbítására.

Boxer kivitelű szivattyúk

A boxer kivitelű LEWA szivattyúkkal ugyanazon fogaskerékméret esetén megduplázhatja az áramlási sebességet. Ebben a kivitelben a fogaskerék egyszerre két szivattyúfejet hajt meg.

CIP- és SIP-képes szivattyúk

Számos LEWA szivattyú, rendszer és egység tisztítható (helyszíni tisztítás) és sterilizálhat (helyszíni sterilizálás). Ennek az elvégzéséhez nem szükséges szétszerelni a berendezést.

Gyártás különleges kialakítású anyagokból

Ha a folyamat megköveteli, a nedvesített alkatrészeket (pl. szivattyúfejek, szelepek) különleges kialakítású anyagokból gyártjuk. Ilyen például az 316/316L (1.4401/1.4404) rozsdamentes acél, a Hastelloy vagy Duplex acél és a PVC.

Teljesítménybeli spektrum

A különféle szivattyúfejeket és vezérmű egységeket kombinálva a LEWA ecoflow technológiai membránszivattyúk széles teljesítménybeli spektrumot fednek le. Ez lehetővé teszi, hogy bármely kívánt alkalmazáshoz nagy teljesítményű, energiatakarékos szivattyút kínálhassunk.

Meghajtóegység adat

Típus Lökethossz [mm] Dugattyúszáron fellépő erő [N]
LDF 55 24 500
LDG 60 35 000
LDH 120 60 000

Teljesítmény áttekintés

Performance overview LEWA process pumps

Telepítési méretek

Takarítson meg helyet és súlyt multiplex elrendezésű szivattyúkkal vagy kompakt, boxer kivitelű elrendezéssel. Adagoljon több folyadékot egy időben különféle szivattyúfejekkel.

Telepítési méretek

Típus H [mm] Sz [mm] ΔSz [mm] M [mm]
LDF 1130 900 430 940
LDG 1300 1300 490 1000
LDH 2100 1800 717 1500

Telepítési méretek

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Szivattyúfej változatok

A különféle alkalmazásokhoz a szivattyúfejek számos változatát kínáljuk. A spektrum az általános célú változatoktól a magas hőmérséklethez, nagy nyomáshoz vagy agresszív folyadékokhoz kialakított verziókig terjed.

M900 szivattyúfej

Csúcstechnológiájú univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal a maximális működési megbízhatóságért. A szabadalmazott DPS-technológia a hidraulikus működtetésű membránszivattyúk területén világszerte egyedülálló szívómagasságot nyújt. Valamennyi ecoflow szivattyúra felszerelhető.

Típus M900
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 6 m³/h
Hőmérséklet -20 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

M500 szivattyúfej

Univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal nagy szállítási mennyiséghez. Bevált, tartós, megbízható, és membránhelyzet-szabályozással rendelkezik.

Típus M500
Nyomás 350 bar
Szállítási mennyiség 19 m³/h
Hőmérséklet -50 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDE méretű – ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M500
LEWA pump head M500

M800 szivattyúfej

Univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal szélsőséges nyomásokhoz. A membrán befogórendszerének különleges geometriája lehetővé teszi PTFE-membránok akár 1 000 bar nyomásig történő használatát; ez nagyon kompakt formát eredményez. Kifejezetten gazdaságos megoldás a nagynyomások tartományában, különösen a fémmembránnal szerelt szivattyúfejekkel összehasonlítva.

Típus M800
Nyomás 1 000 bar
Szállítási mennyiség 1,1 m³/h
Hőmérséklet -10 / +60 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDF méretű – ecoflow membrános folyamatszivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M800
LEWA pump head M800

M400 szivattyúfej

Bevált szivattyúfej fémmembránnal szélsőséges nyomásokhoz és magas hőmérsékletekhez. Nagyfokú szivárgási ellenállást igénylő feladatokhoz is alkalmas. A membrán két peremlemez között dolgozik, amelyek korlátozzák a membrán kitérését és különösen magas szintű működési megbízhatóságot nyújtanak. A membránfelügyeleti rendszer további biztonságot nyújt bármelyik membránréteg sérülésének azonnali jelzésével.

Típus M400
Nyomás 1200 bar
Szállítási mennyiség 0,8 m³/h
Hőmérséklet -40 / +200 °C
Viszkozitás 500 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legalább LDF méretű – ecoflow membrános folyamatszivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Távfej-kialakítású különleges szivattyúfejek

A folyamattechnológia bizonyos feladatai magukban foglalják a kritikus tulajdonságokkal (például magas hőmérséklettel vagy erős koptató hatással) rendelkező közegek adagolását vagy keringtetését. A rendszer, illetve a kezelőszemélyzet védelme érdekében ezeket a kritikus feltételeket gyakran távol kell tartani a használt adagolószivattyú kiszorítórendszerétől. A normál adagolószivattyúk – kompakt kialakításuk miatt – nem alkalmasak az ilyen feladatokra.

Típus MR / MV / KV
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 19 m³/h
Hőmérséklet -70 / +400 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület A távszivattyúfejek valamennyi LEWA ecoflow és LEWA hármas adagoló- és folyamatszivattúra felszerelhetők.
LEWA pump head M900
LEWA diaphragm remote head cutaway

Szakterületek

Olaj és gáz
Olaj és gáz

Olaj és gáz

A szivattyúk, csomagok, előszerelt egységek és szárazföldi, valamint nyílt tengeri olaj- és gázkitermelő rendszerek építésében szerzett 60 éves tapasztalatunkra hagyatkozhat. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Finomítók
Finomítók

Finomítók

Lepárlóüzemeket immár 60 éve szállítunk kőolaj-feldolgozók számára. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Petrolkémia
Petrolkémia

Petrolkémia

Ellátjuk Önt tartós szivattyúkkal és adagolórendszerekkel a hidrokrakkolási folyamathoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Vegyszerek
Vegyszerek

Vegyszerek

A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ

Tisztító- és mosószerek
Tisztító- és mosószerek

Tisztító- és mosószerek

Megbízható, receptvezérelt rendszereket kínálunk tisztító- és mosószerek gyártásához. Kérjen további információkat a LEWA szakértőktől most!
További információ

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar
Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

A LEWA minden higiéniai követelménynek megfelelő szivattyúkat és rendszereket szállít a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar számára. Örömmel nyújtunk segítséget Önnek tanácsainkkal!
További információ

Élelmiszer- és italgyártó ipar
Élelmiszer- és italgyártó ipar

Élelmiszer- és italgyártó ipar

Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Energiaszolgáltatók
Energiaszolgáltatók

Energiaszolgáltatók

Adagolócsomagokat és szivattyúkat szállítunk erőművek és energiaszolgáltatók számára. Tudjon meg többet a LEWA energiaszolgáltatói iparág számára készült rendszermegoldásairól.
További információ

Alkalmazások

Letöltések

Kapcsolattartó

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!