LEWA intellidrive diaphragm metering pump

LEWA intellidrive®
membrános adagolószivattyú

A LEWA intellidrive technológia használható a szivattyú szívó- és ürítőlöketének tervezésére és a szivattyúzási karakterisztika egyedi modellezéséhez!

A rendkívül dinamikus szervomotor a rendszernek és a folyamatoknak megfelelően modulálja a szivattyúlöketet. Az adagolószivattyúknál rendszerint szükséges lökethossz-beállítás ilyenkor elhagyható. A LEWA intellidrive membrános adagolószivattyúk akár 4 m³/h térfogatáram és akár 1000 bar ürítési nyomás létrehozására képesek.

LEWA intellidrive® membrános adagolószivattyúk
adagolószivattyúk különleges folyadék kinematika esetén.

A különleges kinematikai viszkozitással rendelkező folyadékok szivattyúzása gyakori a gyógyszeriparban a töltési feladatok és nagy precizitású kromatográfiai eljárások során. A LEWA intellidrive technológiát erre a célra fejlesztettük ki. A rendkívül dinamikus szervomotor lehetővé teszi a szivattyúlöket idejének szabályozását végtelenül variálható módon, így az egyes szivattyúkarakterisztikákat az Ön rendszere és folyamatai szükségleteinek megfelelően modellezi.

Ez az intelligens mozgásvezérlés lehetővé teszi az erősen viszkózus folyadékok adagolását és megkönnyíti a nagyon kis mennyiségek adagolását, még nagyon széles szabályozási tartományok mentén is. Egy második szivattyúval kombinálva szinte lökésmentes térfogatáram hozható létre a pontos szinkronizálással.

Az intellidrive technológia kapható LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú és ecodos membrános adagolószivattyú kivitelben.

LEWA intellidrive diaphragm metering pump

Jó okok a LEWA intellidrive® választásához

A LEWA intellidrive szivattyú mechatronikus membrános adagolószivattyú intelligens, szervomotoron keresztül történő meghajtási technológiával. Az innovatív szervomotoros meghajtás más hajtómű-technológiákhoz képest számos előnnyel bír.

High Viscosity

Nagy viszkozitású folyadékok

A lelassított szívási löket révén a LEWA intellidrive nagyon jól alkalmazható a nagy viszkozitású folyadékokhoz, amilyen pl. a méz, akár 100000 mPa∙s értékig. Ez a jellemzője egyedivé teszi a LEWA intellidrive szivattyút más szivattyúkhoz képest.


Control systems

Könnyen integrálható a magasabb szintű folyamatvezérlő rendszerekbe

Ethernet és Profibus interfész teszi lehetővé a problémamentes integrálást. A szivattyúk terepi eszközként integrálhatók a magasabb szintű folyamatvezérlési technológiába. A szivattyún előregyártott aljzatokon keresztül köthetők össze a táp- és jelvezetékek a vezérlőegységgel. Az analóg bemenetek és kimenetek, például a szelepvezérlés, kibővíthetők.


Wide adjustment range

Nagy beállítási tartomány

Erősségünk a precizitás: A LEWA intellidrive adagolószivattyú hajtóműve különösen nagy, legalább 1:150 vezérlési tartományban konfigurálható. Ezzel az érzékeny adagolási feladatok legszigorúbb követelményeit is képesek vagyunk teljesíteni, például gyógyszeripari alkalmazásoknál.


Suction-pressure stroke

Egyedi szívási és ürítési löket karakterisztikák

A LEWA intellidrive technológia használható az egyedi szívási és ürítési löket karakterisztikák modellezésére, programozására és mentésére. A különböző szívási és ürítési löket frekvenciák használatával a nagy viszkozitású folyadékok lassan, kis nyomásveszteséggel áramlanak át a kisebb névleges szelepátmérőn, majd az ürítési löket gyorsan a folyamatba táplálja őket.


Synchronization for pulsation reduction

Szivattyú-szinkronizálás a lökések csökkentéséért

Két szinkronizált intellidrive szivattyú használatával szinte lökésmentes térfogatáram hozható létre. Ezért a csőrendszereknél bizonyos esetekben nincs is szükség lökéscsillapításra. Ezek gyakran nehezen tisztíthatók, különösen higiéniai alkalmazásokban.


Precíz töltési feladatok és folyadék kromatográfia

A végtelen számban variálható löketidők lehetővé teszik a különleges kinematikai viszkozitású folyadékok sikeres szállítását. Ezért főként a gyógyszeriparban felel meg töltési feladatokhoz és különlegesen precíz kromatográfiai rendszerekben.

Alkalmas a legkisebb térfogatáramokhoz

A LEWA intellidrive különlegesen kis, akár 1 ml/h térfogatáram precíz megvalósítására képes. Egyetlen más ipari szivattyú sem éri el a precizitásnak ezt a fokát, amelyre a gyógyszeripari és biotechnológiai folyamatokban gyakran szükség van.

API 675 szabvány

Az intellidrive sorozat megfelel az Amerikai Kőolajintézet nemzetközi érvényű API 675 szabványának. Ez a szabvány az ipari környezetben használt térfogatkiszorítású szivattyú minden követelményét magába foglalja a kialakítás, felépítés és teljesítmény szempontjából egyaránt. Szükség esetén örömmel bemutatjuk a további tanúsítványokat is.

Termékvideók

Opciók

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Fűtő- és hűtőköpeny

Szivattyúink a fűtő- és hűtőköpeny révén szinte minden hőmérséklethez alkalmasak, és igen hideg vagy rendkívül forró környezetben is képesek a folyadékok továbbítására.

Gyártás különleges kialakítású anyagokból

Ha a folyamat megköveteli, a nedvesített alkatrészeket (pl. szivattyúfejek, szelepek) különleges kialakítású anyagokból gyártjuk. Ilyen például az 316/316L (1.4401/1.4404) rozsdamentes acél, a Hastelloy vagy Duplex acél és a PVC.

Diagnosztikai csatlakozás

Szivattyúink és rendszereink rendelkeznek a teljesítményük diagnosztikáját megkönnyítő csatlakozásokkal. Ezt szerviztechnikus végzi a helyszínen vagy távoli felügyeleten keresztül.

Beépített nyomásszabályzó szelep

A beépített nyomásszabályzó szelep megelőzi a lehetséges túlterheléses helyzeteket. A szelep egyedileg beállítható, és a különféle működési helyzetekhez hozzáigazítható.

Egészségügyi/higiéniai kivitel

Az egészségügyi/higiéniai kivitelű LEWA szivattyúk és rendszerek elérhetők az extrém magas tisztasági fokot igénylő alkalmazásokhoz, mint amilyenek például az élelmiszer- és gyógyszeripar.

CIP- és SIP-képes szivattyúk

Számos LEWA szivattyú, rendszer és egység tisztítható (helyszíni tisztítás) és sterilizálhat (helyszíni sterilizálás). Ennek az elvégzéséhez nem szükséges szétszerelni a berendezést.

Teljes körű dokumentáció

A dokumentációs folyamatban figyelembe vesszük saját követelményeit, és igény esetén vizsgálati jegyzőkönyveket, a kimeneti karakterisztikára vonatkozó nyomtatott anyagokat és ábrákat, valamint regisztrációs dokumentumokat is rendelkezésre bocsátunk.

Termékkínálat

A különböző szivattyúfejekkel LEWA intellidrive membrános adagolószivattyú a teljesítmény igen széles spektrumát kínálja. Ezért bármely kívánt alkalmazáshoz el tudjuk Önt látni nagy teljesítményű, energiatakarékos szivattyúkkal.

Hajtómű egység adatai

Típus Lökethossz [mm] Dugattyúrúd nyomóereje [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20000

Teljesítmény áttekintés

Performance overview LEWA ecoflow
Szivattyútípus/térfogatáram [l/h] Megengedett nyomás, nemesacél [bar] Megengedett nyomás, műanyag [bar]      
      VA PVC PVDF
2 20 12 80 60 80
4 20 12 80 60 80
6 20 12 80 60 80
12 20 12 80 60 80
25 10 10 80 60 80
50 10 10 80 60 80
90 10 10 80 60 80
180 10 10 80 60 80
350 7,5 7,5 80 60 80
550 7,5 7,5 80 60 80
750 5 5 80 60 80
1100 5 5 80 60 80
1500 5 5 80 60 80

Telepítési méretek

Helymegtakarítás és kis tömeg a szivattyúk csoportos kialakítása, illetve a kompakt boxer kivitel révén.

Telepítési méretek

Típus Ho. [mm] Szé. [mm] Ma. [mm]
LDB 400 400 260
LDC 450 500 320
LDD 700 750 610
LDE 800 900 690

Szivattyúfej változatok

A különböző alkalmazásokhoz más-más szivattyúfejet kínálunk. A választék a többcélú változatoktól a nagy hőmérsékletekhez, nyomáshoz és agresszív folyadékokhoz készült különleges kivitelig terjednek.

ecodos szivattyúfej

ecodos szivattyúfej: Mechanikusan működtetett membránszivattyúfej felügyelt négyrétegű PTFE szendvicsmembránnal; akár 20 bar nyomásra képes, nagy terhelhetőségű szivattyúfej-technológia.

Típus ecodos
Nyomás 20 bar
Szállítási mennyiség 1,5 m³/h
Hőmérséklet +80 °C
Viszkozitás 500 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi intellidrive ecodos membrános adagolószivattyúra felszerelhető.

M900 szivattyúfej

Csúcstechnológiájú univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal a maximális működési megbízhatóságért. A szabadalmazott DPS-technológia a hidraulikus működtetésű membránszivattyúk területén világszerte egyedülálló szívómagasságot nyújt. Valamennyi ecoflow szivattyúra felszerelhető.

Típus M900
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 6 m³/h
Hőmérséklet -20 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

M200 szivattyúfej

Bevált szivattyúfej fémmembránnal szélsőséges nyomásokhoz és magas hőmérsékletekhez. Nagyfokú szivárgási ellenállást igénylő feladatokhoz is alkalmas. A membrán két peremlemez között dolgozik, amelyek korlátozzák a membrán kitérését és különösen magas szintű működési megbízhatóságot nyújtanak. A membránfelügyeleti rendszer további biztonságot nyújt bármelyik membránréteg sérülésének azonnali jelzésével.

Típus M200
Nyomás 1200 bar
Szállítási mennyiség 5 l/h
Hőmérséklet -40 / +200 °C
Viszkozitás 500 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi – legfeljebb LDE méretű – intellidrive ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M200, M400
LEWA pump head M200-M400

Iparágak

Vegyszerek
Vegyszerek

Vegyszerek

A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ

Műanyagok
Műanyagok

Műanyagok

A LEWA támogatja Önt minden részfolyamatban, polietilén feldolgozásban, műanyag-extrúzióban egyedi berendezéseivel és rendszereivel.
További információ

Tisztító- és mosószerek
Tisztító- és mosószerek

Tisztító- és mosószerek

Megbízható, receptvezérelt rendszereket kínálunk tisztító- és mosószerek gyártásához. Kérjen további információkat a LEWA szakértőktől most!
További információ

Testápolás
Testápolás

Testápolás

A LEWA az Ön megbízható partnere a testápolószerek gyártásában. Rendszereink megfelelnek a legszigorúbb minőségi és higiéniai követelményeknek. Kérjük, nézze meg az információkat most!
További információ

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar
Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

Gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar

A LEWA minden higiéniai követelménynek megfelelő szivattyúkat és rendszereket szállít a gyógyszer-, élettudományi és biotechnológiai ipar számára. Örömmel nyújtunk segítséget Önnek tanácsainkkal!
További információ

Élelmiszer- és italgyártó ipar
Élelmiszer- és italgyártó ipar

Élelmiszer- és italgyártó ipar

Használjon LEWA szivattyúkat és rendszermegoldásokat élelmiszeripari és italgyártási homogenizálási folyamataihoz. Kérjen további információkat szakértőinktől!
További információ

Energiaszolgáltatók
Energiaszolgáltatók

Energiaszolgáltatók

Adagolócsomagokat és szivattyúkat szállítunk erőművek és energiaszolgáltatók számára. Tudjon meg többet a LEWA energiaszolgáltatói iparág számára készült rendszermegoldásairól.
További információ

Egyéb iparágak
Egyéb iparágak

Egyéb iparágak

Folyadékkezelési szakértőként természetesen tapasztalatokkal rendelkezünk számos más területen is. Egyszerűen lépjen kapcsolatba tanácsadóinkkal és tudjon meg többet!
További információ

Letölthető anyagok

 • Best partner for best solutions LEWA GmbH (DE)
  Überblick über LEWA- und Partner-Produkte2.0 MB  | pdf | 23.05.2019
 • Product Portfolio Clean Process Markets (EN)
  Solutions for our markets: - Fine chemicals - Biopharmaceuticals - Pharmaceutical industry - Cosmetics industry - Veterinary medicine industry - Food and beverage industry - Nutritional supplement industry - Electronics and industrial cleaning419 kB  | pdf | 21.03.2019
 • Produkt Portfolio Clean Process Markets (DE)
  Lösungen für: - Feinchemie - Biopharmazie - Pharmaindustrie - Kosmetikindustrie - Veterinärmedizinische Industrie - Lebensmittel- und Getränkeindustrie - Nahrungsergänzungsmittelindustrie - Elektronik- und industrielle Reinigung 596 kB  | pdf | 21.03.2019

Kapcsolattartó személyek

 • Sales Office Hungary
 • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
 • +36 23 880-975
 • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!