
Vegyszerek
A LEWA ellátja Önt egyedi vegyi anyag szivattyúkkal és egyedi rendszermegoldásokkal a vegyipar különböző alkalmazásaihoz.
További információ
A LEWA adagoló membránszivattyúkat és teljes adagolórendszereket kínál a downstream processing feladatokhoz – például gradiens keverőket gradiens kialakításához, illetve ügyfélspecifikus belső pufferhígító berendezéseket és adagolóállomásokat.
Ezek a következő előnyökkel járnak:
Alkalmazási példák: A downstream processing alkalmazásokban a LEWA adagolószivattyúkat, adagolórendszereket és gradiens keverőket többek között az alábbi területeken használják:
Alacsony és közepes nyomású kromatográfia, például
• előkészítő folyadékoszlop-kromatográfia
• normál és fordított fázisú kromatográfia
• ioncserélő kromatográfia
• affinitás-kromatográfia stb.
• Downstream processing oltóanyagok, újszerű terápiás proteinek, monoklonális antitestek, hormonok és vérplazma-termékek tisztítására
Nagynyomású kromatográfia
• Nagynyomású folyadékkromatográfia (HPLC)
• Előkészítő ellenáramlásos kromatográfia szuperkritikus CO2-vel SFC (supercritical fluid chromatography) használatával
Lépjen velünk kapcsolatba még ma, hogy közösen megoldást találjunk downstream processing folyamatainak igényeire.
A folyadékok kromatográfiája a feltisztítás legfontosabb lépése, amely a fizikai downstream processing eljárások széles skáláját kínálja a komplex anyagkeverékek szétválasztására.
A szétválasztandó komponensek két fázisra oszthatók:
Az egyik az álló fázis egy oszlopban, a másik pedig a mobil fázis, amely az álló összetevőn (itt: folyadékon) átfolyik.
Hogyan működik a kromatográfia?
Különböző komponensek keveréke lép be a folyadék vagy gáz kromatográfiás folyamatába. A különböző szeparáló és kromatográfiás oldatokat különböző sebességgel szivattyúzzák át a rendszeren. Az anyagkeverék szétválasztása a rendszer állandó és mobil fázisának különböző erőhatása közötti interakció révén történik. Minél kisebb egy molekula affinitása az állandó fázishoz, annál rövidebb az idő a kromatográfiás oszlopban, és fordítva.
Miért olyan különleges és fontos a kromatográfia?
A vegyipari és biotechnológiai iparágban szükség van arra, hogy egy terméket kiválasszanak egy komplex elegyből és megszabaduljanak a szennyeződéstől. Ez egy fontos a lépés a teljes feldolgozási láncban (downstreaming/tisztítás), hogy a terméket a szükséges tisztaságban tudják előállítani.
Jelenleg széles választékban állnak rendelkezésre olyan módszerek, amelyekkel az ipar képes ezen célok elérésére. A kromatográfia számos okból a szétválasztás nagyon különleges és szelektív módja, amelyet évtizedek óta elsősorban a gyártás területén használnak.
Először is a komplex keverékeket nagy pontossággal lehet szétválasztani; még a nagyon összetett molekulákat is, mint amilyenek a fehérjék, finoman el lehet választani a kromatográfiával. Alapvetően minden oldható vagy illékony anyagot meg lehet tisztítani, amennyiben a helyes abszorbens anyagokat és szállító folyadékot/mobil fázist használják kiválasztott és ellenőrzött technológiai paraméterekkel (hőmérséklet, pH érték, áramlási sebesség, vezetőképesség, stb.).
A kromatográfiás technológiák tökéletesek az érzékeny termékek szétválasztására vagy tisztítására, amelyre különösen a gyógyszeriparban van szükség.