LEWA ecoflow sanitary food pump

LEWA ecoflow® egészségügyi/higiéniai
membrános adagolószivattyú

A LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai szivattyú a legfejlettebb membrános adagolószivattyú a világon, és biztonságot nyújt a termelés és a környezet számára az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során.

Szakértőink egyedileg tervezik meg a hajtóműveket és szivattyúfejeket az Ön alkalmazása számára. Az ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitelű membrános adagolószivattyú akár 6 m³/h térfogatáramot valósít meg szivattyúfejenként, akár 500 bar ürítési nyomással.

LEWA ecoflow® egészségügyi/higiéniai kivitel
A legjobb választás a gyógyszeripari és élelmiszeripari szivattyúk között.

A feldolgozó technológia szigorú követelményei érvényesek az élelmiszerek és gyógyszerek előállítása során. Ezért a tesztelt és jól bevált LEWA membrános adagolószivattyút egészségügyi/higiéniai kivitelben is kínáljuk.

Itt az ecoflow erősségeit, például a különleges adagolási pontosságot és abszolút megbízhatóságot a higiénikus környezetnek különösen megfelelő alkalmazásokkal ötvözzük. Erre jó példa a minimális holttér és a polírozott felületek.

A jól bevált moduláris rendszer révén az ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitelű membrános adagolószivattyú különböző szivattyúfejekkel és hajtóművekkel konfigurálható szinte bármilyen alkalmazáshoz élelmiszeripari és gyógyszeripari szivattyúzáshoz.

Ezen a téren is technológiai és minőségi mércét állítottunk fel: Minden ecoflow szivattyú a szabadalmaztatott DPS membránvédő rendszerrel van felszerelve, és Németországban készül.

LEWA ecoflow sanitary food pump

Jó okok a LEWA ecoflow® egészségügyi/higiéniai kivitel választásához

A LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitel hidraulikus működtetésű membrános adagolószivattyú az élelmiszer- és gyógyszeripar számára, és számos előnnyel rendelkezik a hasonló szivattyúkhoz képest.

Hygienic Design

Egészségügyi/higiéniai alkalmazásra megfelelő kivitel

Az élelmiszerek és gyógyszerek előállításánál különleges elvárások érvényesek: A LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitelben megfelel ezeknek a polírozott felület és minimális holttér révén. Az iparágra érvényes minden tanúsítvány rendelkezésre áll.


FDA compliant

A szivattyúzott folyadékkal közvetlen érintkezésben lévő alkatrészek FDA megfelelőséggel rendelkeznek

Minden, a szivattyúzott folyadékkal közvetlen érintkezésbe lépő LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú alkatrész az egészségügyi/higiéniai kivitelben FDA megfelelőséggel rendelkezik. Állati zsiradéktól is mentesek, és az USP VI. osztály szerinti vizsgálatuk és dokumentálásuk megtörtént. Így teljesen higiénikus folyamatokat és a biztonságos használatot garantálunk.


Safe pumps

Abszolút biztonságos szivattyú

Az ecoflow szivattyú indítása biztonságos és egyszerű: Ha nem működik, egy rugó a membránt mindig semleges helyzetbe húzza. Ez biztosítja, hogy a membrán soha ne sérüljön meg hibás helyzet miatt az indításkor.


Suction capability

Egyedi szívási kapacitás

A LEWA ecoflow membrános adagolószivattyú egészségügyi/higiéniai kivitelben különleges szívási kapacitásával tér el a többi szivattyútól. Abszolút szívónyomása akár 0,1 bar, ezzel nemcsak a telepítési lehetőségek széles tárházát biztosítja, hanem a teljes rendszer üzemelési költségei is alacsonyabbak a hasonló szivattyúkéinál.


Kis karbantartási költség és hosszú élettartam

Az ecoflow sorozatot minden alkatrészében hosszú élettartam és különlegesen kis karbantartási költség jellemzi. A rendszeres karbantartási időközök betartásával membránszivattyúink legalább 40 éven keresztül képesek a gyártási folyamatban üzemelni.


API Standard

API 675 szabvány

Az ecoflow sorozat megfelel az Amerikai Kőolajintézet nemzetközi érvényű API 675 szabványának. Ez az ipari felhasználású membrános adagolószivattyúk kialakítására, felépítésére, teljesítményére és átvételi vizsgálatára vonatkozó előírásokat foglalja magába.


Safety manometre

Biztonság és megbízhatóság szélsőséges üzemi körülmények között

Számunkra a biztonság és a megbízhatóság elsőrangú kérdés: a szivattyú nincs kitéve a meghibásodás veszélyének, még akkor sem, ha szélsőséges üzemi körülmények között történnek hibák. Maximális védelmet biztosítunk a felhasználó és a gépek számára a beépített biztonsági mechanizmusok révén – nemcsak abban az esetben, ha túl nagy az elsődleges nyomás, hanem akkor is, ha a nyomó- vagy szívóvezeték elzáródik.


Polished surfaces

Mechanikus polírozású felületek

A szigorú egészségügyi/higiéniai szabványoknak megfelelően a szivattyúk minden felülete mechanikusan polírozottak (1.4571: RA < 0,8 µm) vagy elektromosan polírozottak (1.4435: RA < 0,5 µm).

Diaphragm

Szabadalmaztatott szendvicsmembrán

Szabadalmaztatott LEWA szendvicsmembránunk nemcsak különlegesen hosszú élettartamú, hanem nagyon jó védelemmel is rendelkezik. A LEWA DPS membránvédelmi rendszer és a membránfelügyeleti rendszer révén biztosítjuk, hogy a membrán üzem közben nem szakad el, illetve a szivattyúzott folyadék nem szennyeződik.

Pressure valve

Integrált nyomáscsökkentő szelep

A membrános szivattyú hidraulikus részében lévő nyomáscsökkentő szelep segít megelőzni a működés közbeni lehetséges túlterhelési helyzeteket. Ez a szelep egyedileg állítható, ezért a különböző működési környezetekhez adaptálható.


Egyszerű tisztítás és sterilizálás (CIP & SIP)

A LEWA ecoflow szivattyúk könnyen tisztíthatók (tisztítás helyben) és sterilizálhatók (sterilizálás helyben) anélkül, hogy a rendszer szétszerelésére volna szükség.

Minden anyag és termék teljes nyomon követhetősége

Minden anyag és termék teljesen dokumentált és nyomon követhető az EN 10204 3.1b szerint.

Nagy energiahatékonyság

A LEWA membrános szivattyúk minden szivattyútechnológia között a legnagyobb hatékonysággal rendelkeznek. ecoflow sorozatunk a nagy hatékonyságot a kis energiafelhasználással ötvözi.


Különböző folyadékok keverése

Több szivattyú működtetése egyszerre, ha szükséges, különböző sebességgel. Így a nagyon különböző viszkozitású folyadékok költséghatékonyan szállíthatók és keverhetők egyetlen szivattyúval.

Világszerte érvényes szabványok

A szivattyúk tervezésekor a világszerte érvényes szabványokhoz, pl. a VDMA 24284, 24286‐10 és az FDA irányelveihez tartjuk magunkat.

Hermetikusan tömített

A membrános szivattyúk a technológiai folyadékok terén dinamikus tömítés nélkül működnek. Ezért a munkaterület hermetikusan zárt. A külvilágba nem jut kibocsátás, és a folyadék elszennyeződése sem lehetséges.

Opciók

Multiplex képesség

Az egyetlen meghajtóval rendelkező, függőleges építésű motorral ellátott egységek helytakarékosak. Alternatív megoldásként több, azonos vagy eltérő kimenetű meghajtóegység kombinálható a lüktetés csillapításához vagy a receptek adagolásához.

A lüktetés minimalizálása

Több, a lüktetés minimalizálása tervezett szivattyú kiküszöbölheti a lüktetéscsillapítók használatát. Ideális könnyen romlandó vagy enyhén szennyezett folyadékok számára (CIP vagy SIP képes).

Személyre szabott szelepek

A LEWA számos speciális szeleptípust használ – ilyenek például a speciálisan edzett szelepek a cseppfolyós gázokhoz vagy az élelmiszerek vagy gyógyszerek gyártása során használt, minimális holtterű szelepek.

Változatos csatlakozási geometriák

Szivattyúink minden szokványos csatlakozási geometriával el vannak látva, mint például DIN szabvány, a BASF magasnyomású szabványa, amerikai ANSI szabvány, JIS vagy egyedi követelmények.

Nyomás- és áramlásfelügyelet

A LEWA smart control felügyeleti rendszerrel biztosítjuk a szivattyún belül az áramlás és nyomás folyamatos felügyeletét és precíz vezérlését.

Speciális meghajtók tiszta szobáknak

Az élelmiszer-, a gyógyszer- és a kozmetikai ipar számos alkalmazásához szállítunk vízhűtésű speciális meghajtóegységeket tiszta szobáknak a szennyeződés és porlerakódás megakadályozására.

Robbanásbiztos kivitel

Szivattyúinkat, berendezéseinket és rendszereinket kérés esetén robbanásbiztos kivitelben is biztosítjuk EX zone 1 besorolású környezetekben való üzemeltetésre. Ezáltal maximális biztonságot garantálunk.

Fűtő- és hűtőköpeny

Szivattyúink a fűtő- és hűtőköpeny révén szinte minden hőmérséklethez alkalmasak, és igen hideg vagy rendkívül forró környezetben is képesek a folyadékok továbbítására.

Intellidrive technológia

Az igen dinamikus szervomotor használatával módosíthatja a szivattyú löketét a rendszerének és technológiájának megfelelően.

Termékkínálat

A különböző szivattyúfejek és vezérműegységek kombinációjával a LEWA ecoflow egészségügyi/higiéniai kivitelű membrános adagolószivattyúk a teljesítmény igen széles spektrumát kínálják. Ezért bármely kívánt alkalmazáshoz el tudjuk Önt látni nagy teljesítményű, energiatakarékos szivattyúkkal.

Hajtómű egység adatai

Típus Lökethossz [mm] Dugattyúrúd nyomóereje [N]
LDB 15 2000
LDC 15 5000
LDD 30 7000
LDE 30 20000
LDF 55 24500
LDG 60 35000

Teljesítmény áttekintés

Performance overview LEWA ecoflow

Telepítési méretek

Típus Ho. [mm] Szé. [mm] ΔSzé. [mm] Ma. [mm]
LDB 400 400 185 260
LDC 450 500 220 320
LDD 700 750 280 610
LDE 800 900 350 690
LDF 1130 900 430 940
LDG 1300 1300 490 1000

Telepítési méretek

Assembly dimensions LEWA ecoflow

Szivattyúfej változatok

A különböző alkalmazásokhoz más-más szivattyúfejet kínálunk. A választék a többcélú változatoktól a nagy hőmérsékletekhez, nyomáshoz és agresszív folyadékokhoz készült különleges kivitelig terjednek.

M900 szivattyúfej

Csúcstechnológiájú univerzális membránszivattyúfej PTFE szendvicsmembránnal a maximális működési megbízhatóságért. A szabadalmazott DPS-technológia a hidraulikus működtetésű membránszivattyúk területén világszerte egyedülálló szívómagasságot nyújt. Valamennyi ecoflow szivattyúra felszerelhető.

Típus M900
Nyomás 500 bar
Szállítási mennyiség 6 m³/h
Hőmérséklet -20 / +150 °C
Viszkozitás 100 000 mPa∙s
Alkalmazási terület Valamennyi ecoflow membrános adagolószivattyúra felszerelhető.
LEWA pump head M900
LEWA pump head M900

Alkalmazások

Letölthető anyagok

Kapcsolattartó személyek

  • Sales Office Hungary
  • LEWA NIKKISO Austria GmbH - Hungarian Representative
  • +36 23 880-975
  • info@lewa.hu

Keresse meg a megfelelő terméket a navigátorral!

Szivattyú navigátor

Ne maradjon le egy hírről sem. Iratkozzon fel hírlevelünkre.

Regisztráljon most!